Diari Més

Policial

Detingut al Marroc un presumpte jihadista que volia atemptar a Sevilla aquesta Setmana Santa

El Ministeri de l'Interior ha ordenat reforçar a la seguretat arreu de l'Estat en els esdeveniments commemoratius de les festes

Agents de la Policia Nacional vigilant un dels actes de Setmana Santa a Sevilla.

Detingut al Marroc un presumpte jihadista que volia atemptar a Sevilla aquesta Setmana SantaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional i els serveis d'informació espanyols i marroquines han desenvolupat una operació antiterrorista que ha culminat amb la detenció al Marroc d'un presumpte jihadista que suposadament tenia previst atemptar a Sevilla, informa el Ministeri de l'Interior.

En el marc de l'operació, dirigida pel Jutjat Central d'Instrucció número 4 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional, la Policia ha registrat aquesta tarda el domicili de l'arrestat a la capital andalusa.

El Ministeri de l'Interior va acordar la setmana passada el reforçament dels dispositius de seguretat i de les capacitats d'informació, de control i de seguiment antiterrorista per part de les Forces de Seguretat de l'Estat i de la resta dels cossos policials amb motiu de la celebració de la Setmana Santa i de les pròximes eleccions.

Com a conseqüència d'aquesta decisió, informa el Ministeri, s'estan desenvolupant dispositius específics en cadascuna de les ciutats espanyoles per a garantir la seguretat ciutadana i el normal desenvolupament d'aquests actes.

Aquest reforç es concentra fonamentalment en els espais i mitjans de transport i esdeveniments religiosos, d'oci i lúdics amb alta afluència de persones i en aquells llocs estratègics que són imprescindibles per al normal funcionament de l'activitat ciutadana.

Inclòs en aquest reforç de la seguretat el Ministeri de l'Interior va posar en marxa el passat dia 12 un ampli dispositiu de Policia Nacional i Guàrdia Civil en coordinació amb policies autonòmiques i locals a tota Espanya.

tracking