Diari Més

Successos

Extingit l'incendi de Notre-Dame

Els bombers diuen que poden quedar focus residuals que s'han de vigilar

Imatges del greu incendi que ha patit la catedral de Notre-Dame de París

L'incendi de Notre-Dame, en imatgesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El foc que ha devastat des de dilluns a la tarda la catedral de Notre Dame de París s’ha apagat en la seva totalitat, encara que poden quedar focus residuals que cal vigilar, segons ha explicat aquest dimarts el portaveu dels bombers, Gabriel Plus.

«El foc s’ha extingit en la seva totalitat», ha afirmat Plus en declaracions a la premsa, abans de puntualitzar que «poden quedar focus residuals» i que un centenar de bombers continuen treballant tot el dia.

La seva missió serà també extreure, amb ajuda d’experts, algunes obres d’art que no van poder treure’s, ha afegit.

Els serveis d’extinció d’incendis calculen que el foc es va propagar per uns mil metres quadrats de la coberta, encara que l’objectiu que es van marcar, que era preservar les torres Nord i Sud, es va assolir.

El ministre de Cultura, Franck Riester, ha constatat que el foc ha destruït dos terços de la coberta de la catedral, i en particular l’agulla en la reconstrucció de la qual s’estava treballant i que apareix com el lloc on probablement va començar l’incendi.

L’Estat francès, com a propietari de l’edifici, s’ha compromès a implicar-se en la reconstrucció i alhora ha llançat una subscripció perquè puguin fer aportacions de donants privats.

De fet, el president EmmanuelMacron, ja va anunciar ahir dilluns a la nit que treballaran per reconstruir «plegats» la catedral. Diverses famílies adinerades de França, com els propietaris de Louis Vuitton, han anunciat una donació de 200 milions d'euros pels treballs de reparació. Els propietaris de Gucci, els magnats de l'imperi Pinault, també han promès donar 100 milions d'euros.

La Fiscalia de París va llançar una investigació des d’ahir a la nit per destrucció involuntària pel foc. Les autoritats privilegien la pista accidental.

tracking