Diari Més

Meteorologia

La pluja entelarà els dies festius de la Setmana Santa

Durant el cap de setmana també es preveu un descens tèrmic significatiu

Previsió del servei català de meteorologia.

La pluja entelarà els dies festius de la Setmana SantaMeteocat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'arribada de successius fronts a la Península Ibèrica entelarà la Setmana Santa, especialment a partir del Dimecres i Dijous Sant quan una «profunda borrasca» atlàntica, situada sobre el sud-oest peninsular, deixarà abundants pluges.

Respecte a les temperatures, els pronòstics apunten a valors suaus i agradables previs a l'arribada de les precipitacions, que propiciaran un «descens tèrmic significatiu» en àmplies zones d'Espanya.

Aquest dilluns la pluja ja farà acte de presència en el nord peninsular per la presència d'un sistema frontal, que es desplaçarà des de l'oest peninsular fins a aconseguir l'àrea mediterrània al final del dia, segons l'Agència de Meteorologia (Aemet), que adverteix que els ruixats seran «forts i amb tempestes» a Navarra, alt Ebre i Cantàbric.

Davant aquesta situació, l'Aemet manté aquest dilluns l'avís groc (risc) a Cantàbria, Navarra, La Rioja, País Basc i Astúries i a les províncies de Burgos, León i Palència per pluges i tempestes, que descarregaran entre 15 i 20 litres per metre quadrat en una hora.

Així mateix, Meteorologia assenyala que «en zones on es produeixin les tempestes pot caure calamarsa i anar acompanyat de ratxes molt fortes de vent».

Les temperatures pujaran en gairebé tot el país, i per contra, baixaran en la zona occidental peninsular, a les Balears i en el litoral mediterrani, segons les últimes dades facilitades per Aemet, que mostren que els valors a l'alça d'avui continuen la línia càlida d'ahir.

La jornada del dimarts serà més tranquil·la, un dia de transició, i tret -a primeres hores- en àrees del nord-est i Balears on encara es preveuen ruixats, els núvols alts predominaran en gairebé tot el territori.

Durant aquest dia, les diürnes tendeixen a pujar a Galícia, Balears i en el litoral mediterrani oriental, es mantenen sense canvis a les Canàries i en la resta de la meitat occidental peninsular, i baixen en la resta, sobretot al Cantàbric i a Pirineus.

Per capitals de província, Murcia arribarà als 29 graus seguida de Còrdova, Granada, Jaén, Sevilla i Toledo amb valors que oscil·laran entre els 25 i 27 graus.

Totes les ciutats estaran per sobre dels 20 graus excepte Àvila, Barcelona, Sant Sebastià, León, Lugo, Oviedo, Pamplona, Santander, Segòvia, Vitòria i Soria on els termòmetres marcaran entre 17 i 19 graus.

Durant la primera meitat del Dimecres Sant dominaran els núvols alts en tot el país, però, a la tarda l'arribada d'un nou front atlàntic deixarà una altra vegada pluges a Galícia, que s'estendran per tota la meitat occidental de país i Canàries.

A partir del dijous, i amb l'arribada del front, associat a una profunda borrasca atlàntica, «s'intensificaran els ruixats i tempestes en gran part de la Península acompanyats d'un descens tèrmic significatiu».

Des de l'Aemet, subratllen la probabilitat que el centre de «la borrasca se situï sobre el sud-oest peninsular», per la qual cosa les pluges no afectarien zones del nord-est ni de les Illes Balears.

Encara amb incertesa i donada la «gran extensió i intensitat» de la borrasca, és probable durant el Divendres Sant i el cap de setmana la inestabilitat sigui generalitzada, excepte el nord-oest peninsular, l'àrea cantàbrica i les Balears serien les zones on es preveu que les pluges siguin menys probables.

tracking