Diari Més

Successos

Els bombers francesos «no estan segurs» de poder aturar la propagació de l'incendi de Notre-Dame

L'arquebisbe de París diu que l'estructura, el sostre i l'agulla estan calcinades i que es lluita per salvar les torres

La Catedral de Notre-Dame de París en flames durant la nit, amb bombers remullant l'edifici per intentar salvar les torres.

Els bombers francesos «no estan segurs» de poder aturar la propagació de l'incendi de Notre-DameACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de serveis d'emergència de París continuen treballant per controlar l'incendi de Notre-Dame, que s'ha declarat aquesta tarda i que ja ha esfondrat l'agulla central de la catedral i que també ha fet caure'n el sostre. Segons recull la premsa francesa, el bombers «no estan segurs de poder aturar la propagació del foc». El cos està utilitzant «tots els mitjans possibles» a excepció dels avions que bombardegen aigua, «tècnicament inadequats» per extingir aquests tipus de focs.

L'arquebisbe de París, Michel Aupetit, ha explicat que els bombers continuen lluitat per salvar les torres de la catedral. «L'estructura, el sostre i l'agulla s'han calcinat. Deixeu-nos resar», ha afegit. Davant d'això, ha convidat tots els sacerdots de la ciutat a «tocar les campanes de les esglésies per convidar a l'oració».

Segons aquests serveis, l'ús d'avions o helicòpters podrien provocar el «col·lapse de tota l'estructura de la catedral», segons ha informat la Direcció General de Seguretat Civil i la Gestió de Crisis. Així, el pes de l'aigua i la intensitat de la caiguda a «baixa alçada» podrien debilitar l'estructura de la catedral gòtica, icona de la capital francesa, i causar danys col·laterals en edificis propers.

El president francès, Emmanuel Macron, i l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, s'han desplaçat fins a la zona per fer seguiment de les tasques d'extinció del foc des del lloc dels fets.

El foc s'ha iniciat aquesta tarda a quarts de set i les imatges de la zona mostren una gran columna de fum i flames a la zona de les torres de l'emblemàtic monument històric parisenc, que rep milions de visitants cada any.

La policia de París ha fet una piulada demanat a la gent que eviti la zona de la catedral de Notre-Dame i facilitin el pas dels bombers i els equips d'emergència.

Segons el portaveu de la catedral, citat per la premsa francesa, l'incendi ha començat a les 18.50 hores.

Vista de l'incendi que ha afectat a la catedral de Nôtre Dame.

Incendi a la catedral de Nôtre Dame de ParísEFE

tracking