Diari Més

Successos

Llibertat amb càrrecs pels empresaris que van canviar la roba d'un treballador que va morir en un accident laboral

Ho van fer per evitar responsabilitats, de fet, cap dels treballadors estaven donats d'alta a la Seguretat Social

Imatge d'arxiu dels treballadors d'una obra.

Llibert amb càrrecs pels empresaris que van canviar la roba d'un treballador que va morir en un accident laboralPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre empresaris deChiclanade la Frontera (Cadis) acusats d'un delicte d'homicidi imprudent per canviar l'uniforme a un treballador, que va patir un accident laboral, per roba de carrer abans de portar-lo a l'hospital, on va morir, han quedat en llibertat amb càrrecs.

A finals del passat mes de gener, la Guàrdia Civil va rebre el requeriment d'un jutjat deChiclanaperquè iniciés una investigació sobre un possible accident laboral mortal ocorregut el 17 de juliol de 2018 en una empresa de la localitat dedicada al muntatge i instal·lació d'elements de decoració en fires i esdeveniments.

Les primeres actuacions van derivar en noves propostes de sanció davant la Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament deChiclanai davant la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social, «tenint en compte del menyspreu que els responsables de l'empresa demostraven per la normativa vigent en matèria d'urbanisme i riscos laborals», segons ha informat la Guàrdia Civil.

La investigació va determinar que el dia en el qual es va produir l'accident, un treballador de 42 anys va quedar atrapat al mecanisme d'un carretó elevador i va ser traslladat en un vehicle particular, encara amb vida, alCentroMédicode Especialidadesde laLongueradeChiclanade la Frontera.

Abans del trasllat del ferit, l'administrador de l'empresa i un altre treballador li van treure la roba de treball de l'empresa, on figurava l'anagrama, per tal d'evitar responsabilitats, segons la Guàrdia Civil.

Quan van arribar al centre de salut, van dir als metges que havia patit una caiguda fortuïta, una versió que van mantenir quan va ser traslladat a l'HospitalUniversitariode Puerto Real, on va morir poc després.

La situació econòmica en la qual van quedar la companya del mort i els seus dos fills va ser precària, ja quealtractar-se, en principi, d'una mort per contingències comunes, les pensions d'orfandat i viduïtat «els deixaven pràcticament en la indigència», indica l'institut armat.

No obstant això, la investigació de la Guàrdia Civil va permetre demostrar que la defunció del treballador es va deure a una nul·la formació en el maneig de la maquinària que estava utilitzant, així com una manca absoluta de peces de protecció personal, plans de seguretat o plans d'evacuació, a més que els treballadors no estaven donats d'alta a la Seguretat Social, per la qual cosa els empresaris també estan acusats d'un delicte contra els drets dels treballadors.

Això ha permès que la vídua i els fills del mort hagin pogut veure incrementades les prestacions que rebran.

tracking