Diari Més

Societat

Un metge holandès va inseminar amb la seva esperma a desenes de pacients

Sumats als 22 fills biològics amb les seves tres esposes, el converteix en pare d'almenys 71 holandesos

Imatge del metge Jan Karbaat.

Un metge holandès va inseminar amb la seva esperma a desenes de pacientsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una prova d'ADN autoritzada per un tribunal a Holanda va confirmar aquest divendres que el polèmic metge holandès JanKarbaat, mort l'any 2017, va inseminar amb la seva esperma a nombroses pacients, donant com a resultat el naixement de 49 nadons. El metge ho va fer en la seva clínica deBarendrecht, prop de Rotterdam.

Aquests 49 casos se sumen als 22 fills biològics deKarbaatamb les seves tres esposes, la qual cosa el converteix en pare d'almenys 71 holandesos entre els centenars de persones nascudes per inseminació artificial que estan reclamant que la Justícia els permeti fer-se la prova d'ADN per sortir de dubtes.

El lletrat TimBueters, advocat del grup que va confirmar aquest divendres la seva relació biològica amb el metge, va assegurar a la premsa que els afectats estan «satisfets de poder posar fi a anys d'incertesa».

El febrer passat, un tribunal va donar permís als interessats a contrastar el seu ADN amb el del metge holandès a través de diversos articles d'ús personal que estan guardats en un lloc secret isotaclau.

Tant el doctor com la seva esposa es van negar rotundament a facilitar la realització de les proves per por, entre altres coses, al fet que reclamessin l'herència.

El jutge va advertir que «si ha utilitzat la seva esperma com a metge, sense comunicar-ho en el seu moment, tant la seva vídua com els seus hereus no poden reclamar ara que es respecti l'anonimat del doctor». No obstant això, la vídua de l'exdirector de la clínica continua negant qualsevol responsabilitat.

En una entrevista el 2016,Karbaatva afirmar que barrejava el semen de diversos donants perquè això augmentava la possibilitat que la pacient aconseguís quedar-se embarassada. Tanmateix, sempre va rebutjar sotmetre's a les proves d'ADN per a comprovar les sospites i va qualificar a les demandants de «mares insatisfetes amb el resultat» de la inseminació.

tracking