Diari Més

Una diputada islandesa denuncia al Consell d'Europa que el cas de l'1-O és «un judici polític»

El senador socialista espanyol replica a la sessió plenària a Estrasburg que a Espanya només es jutja «a qui se salta la llei»

La diputada islandesa d'esquerres, Rósa Björk Brynjólfsdóttir

Una diputada islandesa denuncia al Consell d'Europa que el cas de l'1-O és «un judici polític»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diputada islandesa ecologista, Rosa Bjork, ha denunciat en una sessió de l'Assemblea del Consell d'Europa que el cas de l'1-O és «un judici polític». Durant la seva intervenció aquest divendres des d'Estrasburg, Bjork ha protestat contra la presó preventiva de nou dels dotze líders independentistes acusats. «No podré acceptar mai que és que polítics i líders d'ONGs que han lluitat pacíficament per les seves conviccions estiguin a la presó sense una decisió judicial durant més d'un any», ha criticat. Malgrat admetre que la situació a Catalunya és «complexa», ha defensat que «la política resideix» a l'arena parlamentària «i no a un tribunal». El senador socialista espanyol José Cepeda ha replicat just després a Bjork per negar que el judici de l'1-O sigui «polític» i ha defensat que a Espanya només es jutja «a qui se salta la llei».

En aquest sentit, ha afirmat que «no es pot convocar un procés» que «no està dins del marc del sistema». «El meu país compleix estrictament amb els valors i els estàndards d'aquesta organització, que són els de l'estat de dret», ha assegurat Cepeda.

tracking