Diari Més

JxCat reclama a la JEC que Atresmedia no emeti el debat amb Vox per manca de pluralisme i neutralitat

La candidatura demana que el grup emeti «altres debats o informació compensatòria suficient» sobre la resta de formacions amb representació

Les números 2 i 3 de JxCat a la llista del Congrés, Laura Borràs (esquerra) i Míriam Nogueras (dreta).

JxCat reclama a la JEC que Atresmedia no emeti el debat amb Vox per manca de pluralisme i neutralitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat ha demanat a la Junta Electoral Central que requereixi a Atresmedia que «s'abstingui d'emetre» el debat electoral amb PP, PSOE, Unidas Podemos, Cs i Vox perquè «no respecta els principis de pluralisme, igualtat, neutralitat informativa i proporcionalitat que han de regir els debats electorals». En aquest sentit, JxCat considera que el debat no s'hauria d'emetre si la cadena no convida també a representants de les formacions polítiques que van assolir escons el 2016. Segons ha indicat la candidatura de Jordi Sànchez i Laura Borràs, la instrucció 4/2011 de la JEC estipula que les candidatures que no van obtenir representació en les últimes eleccions equivalents «en cap cas poden rebre una cobertura informativa major que les formacions polítiques que van obtenir representació».

A banda del primer requeriment, JxCat també demana a la JEC que si la corporació Atresmedia decideix emetre un debat amb representants de candidatures que van tenir escons el 2016, ofereixi també «altres debats» o «informació compensatòria suficient per la resta de candidatures que també van obtenir representació».

JxCat critica en el seu escrit que el debat amb Vox, en el seu format actual, «incompleix de forma flagrant» les pròpies resolucions de la JEC. A més, assegura que el debat inclou Vox, que només va tenir un 0,2% dels vots el 2016, però alhora exclou formacions que «van multiplicar per més de 10 el nombre de vots d'aquella formació».

Segons JxCat, la presència de Vox tampoc està justificada perquè no és un grup polític significatiu d'acord amb l'apartat 2.3 de la instrucció 1/2011 de la JEC, perquè «mai fins al moment» ha obtingut més d'un 5% dels vots.

tracking