Diari Més

Seguretat

Els cotxes SUV o tot camins són els preferits pels lladres de cotxes

Segons un estudi elaborat pel RACE

Un home intentant forçar el pany de la porta d'un vehicle

Els cotxes SUV o tot camins són els preferits pels lladres de cotxesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arribes al lloc on has aparcat el cotxe i t’adones que no hi és. El primer que pots pensar és que se l’ha emportat la grua, però si estava ben estacionat i no hi ha cap avís, encara que sembli molt poc probable pot ser que ser que l’hagin robat.

Davant d’aquesta situació el primer que cal fer és denunciar tant el robatori del cotxe com les pertinences de l’interior i seguidament informar a la companyia d’assegurances.

Des de RACE han publicat quins són els cotxes més robats i els SUV o tot camins ocupen la primera posició. Són els cotxes de moda, combinen les caracterísitcias d’un turisme amb la robustesa pròpia dels tot terrenys. Entre els SUV, els de gran mida són els que acaparen més robatoris amb un total del 60%.

La resta de cotxes més robats són les berlines prèmium seguida dels compactes de moda. Si ens centrem en les marques, les alemanyes, seguides de les japoneses i britàniques són les més preferides pels lladres.

Quant a les ciutats, Madrid acapara més índex de criminalitat per robatori amb el 33%, seguida de Barcelona amb el 13% i Màlaga amb el 12%. Amb més distància li segueixen Múrcia i Cadis (7% cada una), Còrdova i Sevilla (4% cada una) i Balears (3%).

Atenent als mesos, el 2018 el març va ser el pitjor mes de robatoris de cotxes amb un 12%. Al mes de març li segueix el novembre (11%), el juny (10%) i el febrer (9%). El 32% dels robatoris es reparteixen a parts iguals entre abril, juliol, agost i desembre, el 7% en gener, 6% a l’octubre i 4% al setembre, conclouen des de Race.

tracking