Diari Més

Més realitat virtual per la PS4: un comandament per a controlar amb els peus i unes ulleres graduades

A la plataforma no hi ha 'joysticks' ni botons i d'aquesta manera, diu Sony, el moviment és tremendament intuïtiu

El nou dispositiu permet controlar els moviments dins el joc amb els peus.

Més realitat virtual per la PS4: un comandament per a controlar amb els peus i unes ulleres graduadesPlayStation

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La realitat virtual en els videojocs és el súmmum de l'experiència quan a un bon títol se suma la sensació d'estar «allà dins». Sony vol redoblar la seva aposta per la seva PlayStation VR. D'un costat, presenta un comandament per a controlar amb els peus i, d'un altre, ha patentat unes ulleres graduades, perquè també juguin aquells que tinguin problemes de visió.

La companyia ha anunciat un nou control anomenat 3dRudder, un accessori per al seu dispositiu de realitat virtual que es controla amb els peus. El dispositiu sortirà a la venda el 17 de juny, amb un preu de 119 euros i serà compatible amb una àmplia varietat de jocs de PS VR.

Es tracta d'una plataforma circular de 35 cm d'ample i 7 cm de gruix, que es connecta a la PlayStation 4 a través d'un port USB. No hi ha joysticks ni botons perquè, explica Sony, «el disseny fa que el moviment sigui tremendament intuïtiu». No hi ha més que inclinar els peus en la direcció en la qual vulguem moure'ns.

Esquerra per a anar a l'esquerra, davant per a anar cap endavant, etc. Com més pronunciada sigui la inclinació, més ràpid ens mourem. Dins del 3dRudder hi ha sensors d'inèrcia i pressió que registren els moviments i els tradueixen a moviments dins del joc.

En fer que el control dels moviments depengui dels peus, les mans queden lliures per a l'acció, així que podrem moure'ns i actuar de forma simultània. A més, no és necessària cap configuració addicional i el dispositiu és compatible (i combinable) amb els comandaments de moviment PlayStation Move, PS VR Aim Controller i Dualshock 4.

Sony anuncia que el dia de l'estrena del 3dRudder, aquest 17 de juny, ja hi haurà més de 25 jocs compatibles per a PS VR.

tracking