Diari Més

Laboral

Els funcionaris d'Algeciras cobraran 500 euros més a l'any si no falten a la seva feina

A l’hora d’aplicar l’incentiu, que afectarà gairebé 700 treballadors, s’ha establert un topall d’absentisme que queda fixat en el 4,5%

Un dels carrers del centre d'Algeziras.

Els funcionaris d'Algeziras cobraran 500 euros més a l'any si no falten a la seva feinaGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els empleats de l’Ajuntament d’Algeciras tindran un incentiu especial de 500 euros en una sola paga si no falten a la feina... en excés. Així, el Ple municipal ha aprovat una proposta presentada pels sindicats perquè els treballadors rebin un complement de productivitat lligat al baix absentisme. El Consistori ja ha reservat 347.000 euros per pagar l’incentiu -corresponent a l’any 2018- a 695 treballadors.

Segons destaca el diari EuropaSur, es tracta d’un complement que ja està en funcionament per als empleats de Recolte, Algesa o l’empresa de transport i que ha donat molt bon resultat. Aquesta és la raó que ha esgrimit els responsables municipals per generalitzar-lo a tota la plantilla, des de funcionaris a personal laboral, amb la idea de «reduir l’absentisme». La proposta, que contrasta amb les mesures aplicades en altres administracions dirigides a controlar i sancionar, ha estat aprovada per tots els grups, excepte per una regidora no adscrita.

El plus de productivitat serà abonat en una paga única anual juntament amb la nòmina del mes de març, amb un pagament proporcional per als treballadors en temps parcial. A l’hora d’aplicar l’incentiu s’ha establert un topall d’absentisme que queda fixat al 4,5%, «és a dir, que no podrà faltar al seu lloc de treball per sobre d’aquest percentatge per accedir al complement», destaca el diari andalús.

A més, no es comptabilitzaran com a absentisme les faltes justificades com els permisos per intervenció quirúrgica, malaltia o accident greu que comporti ingrés hospitalari o la mort de familiars de primer grau i germans. Els accidents de treball no computaran, tampoc així com els permisos per realització d’estudi de perfeccionament professional relacionats amb el seu lloc de treball.

Tampoc no es consideraran absentisme els permisos de paternitat, maternitat i lactància, les vacances, les llicències sindicals o el temps indispensable per al compliment d’un deure inexcusable de caràcter públic o personal. Els permisos per matrimoni o registre de parella de fet i les faltes d’assistència de víctimes de violència de gènere no comptaran per al límit. En aquest important nombre d’excepcions no s’inclouen les baixes mèdiques per malaltia lleu, per la qual cosa s’entenen incloses en el càlcul de l’absentisme laboral.

tracking