Diari Més

Judicial

Rebaixen la pena per apunyalar la seva ex per no considerar-ho masclisme sinó «relació tempestuosa»

Li han rebaixat un any i cinc mesos la pena de presó imposada a un home condemnat per amenaçar i intentar matar la seva dona en presència dels seus fills menors

L'home va atacar la seva exparella amb un ganivet per obrir ostres.

Rebaixen la pena per apunyalar la seva ex per no considerar-ho masclisme sinó «relació tempestuosa»Viquipèdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó ha rebaixat un any i cinc mesos la pena de presó imposada a un home condemnat per amenaçar i intentar matar a la seva dona en presència dels seus fills menors al no apreciar agreujant de gènere i la fixa en 8 anys i nou mesos de presó.

La Sala Civil i Penal del TSJCyL ha estimat parcialment el recurs de l’agressor en no apreciar l’agreujant de gènere que sí que va considerar l’Audiència Provincial de Palència en una sentència en la qual li va imposar 10 anys i dos mesos de presó (8 anys i mig per un delicte de temptativa d’homicidi i 20 mesos per amenaces greus).

La interlocutòria de la Sala revoca la sentència de l’Audiència referent a l’aplicació de l’agreujant de gènere, deixant-la sense efecte i, en conseqüència, la modifica, condemnant l’acusat a 8 anys i nou mesos (quinze mesos pel delicte d’amenaces greus i de set anys i sis mesos pel delicte d’homicidi intentat).

La sala creu que l’Audiència Provincial de Palència «va considerar indegudament provat que la insistència mostrada per l’acusat i dirigida a veure la víctima resultava emmarcada en un caràcter possessiu i controlador cap a la dona que ja havia estat expressat al llarg de la seva relació i que s’emmarcava en una idea de domini i superioritat masclista».

Per al TSJCYL, «de les proves practicades no es revela, ni tan sols indiciàriament aquest extrem».

«Una tempestuosa relació»

Els fets van passar el febrer 2017, quan l’home, de 37 anys, va agredir la seva exparella amb un ganivet per obrir ostres al carrer i en presència dels seus fills menors, quan aquesta va acudir al domicili de l’home per entregar-lo als seus fills, d’un i sis anys, complint el règim de visites.

Com que la dona no es va atrevir a sortir del cotxe en el que portava als seus dos fills perquè uns dies abans l’havia amenaçat amb matar-la per no voler entregar-se’ls, el condemnat va anar cap al vehicle, va obrir la porta de la conductora i «li va clavar cinc punxades d’entre un i dos centímetres amb un ganivet obre ostres». L’atac va cessar en intervenir un veí que es va enfrontar al condemnat mentre aquest deia «l’he de matar».

En sentir els crits van sortir diversos clients d’un bar proper el que va provocar la fugida de l’home que va ser perseguit i atrapat per dues persones que van aconseguir detenir-lo, per la qual cosa va treure de la butxaca de la jaqueta el ganivet que portava i va començar a lesionar-se.

L’Audiència Provincial de Palència li va condemnar a deu anys i dos mesos de presó per un delicte d’amenaces i un altre d’homicidi en grau de temptativa comesos contra la seva exparella.

Ara, segons la Sala del TSJCyL, queda provat que l’agressió i les prèvies amenaces patides per la recurrent són «el corol·lari d’un enfrontament amb l’acusat, amb el que mantenia una tempestuosa relació» que els va portar a separar-se en dos ocasions. A més assenyala que els desacords van perdurar després de la separació ja que la dona es negava que ell veiés els seus fills més enllà de l’estipulat.

tracking