Diari Més

Societat

La Guàrdia Civil alerta d'una nova estafa, el radar de la DGT

Un correu electrònic fraudulent insta als usuaris a clicar en un enllaç per tal d'obtenir les seves dades

Imatge d'un radar en una carretera espanyola.

La Guàrdia Civil alerta d'una nova estafa, el radar de la DGTEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha alertat d'una nova estafa, on els ciutadans reben un correu electrònic de part de la Direcció General de Trànsit (DGT). En aquest, apareixen els detalls d'una infracció i la corresponent multa qure s'ha d'abonar.

Dintre del missatge, es proporciona la informació d'on s'ha comès la infracció, l'hora, l'import de la sanció i, inclús, la lleu que ha infringit el conductor. La multa sol ser per conduir a una velocitat més alta, per la qual cosa un radar ha saltat.

Al missatge, apareix una fotografia que es la suposada prova de la infracció. Per accedir a ella, s'ha de prèmer un enllaç o descarregar un arxiu. Amb aquest pas, els estafadors accedeixen a les contrasenyes i a les dades bancàries de l'usuari a través d'un programa que instal·len a l'ordinador d'aquest.

La Guàrdia Civil ha alertat que ja hi ha centenars de conductora que han rebut la multa falsa al seu correu electrònic. Per aquest motiu, recomanen eliminar el missatge i denunciar els fets.

Finalment, recorden que la DGT mai notifica les multes per correu electrònic sinó que ho fa a través d'una carta certificada.

tracking