Diari Més

Brexit

Una petició per demanar a Westminster aturar el Brexit recull més de sis milions de signatures

La iniciativa es converteix en la petició popular més votada al Regne Unit

La Cambra dels Comuns durant l'anunci del resultat de les votacions sobre el Brexit el 13 de març del 2019.

Una petició per demanar a Westminster aturar el Brexit recull més de sis milions de signaturesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una petició al parlament de Westminster per aturar el Brexit a través de la revocació de l'article 50 ha recollit ja més de sis milions de signatures. El text demana al govern britànic que reconsideri el seu pla d'abandonar la Unió Europea i s'ha convertit en la petició popular més votada a la pàgina web del parlament britànic. L'últim rècord el tenia una petició amb un total de 4.150.260 signatures que demanava un segon referèndum sobre el Brexit.

La iniciativa, impulsada per la britànica Margaret Anne Georgiadou, que ha denunciat una campanya d'insults i amenaces de morts a les xarxes socials, es debatrà dilluns al parlament. Segons la normativa britànica, calen un mínim de 10.000 signatures a una petició per poder obtenir una resposta del govern. Tot i això, l'executiu de Theresa May ja va respondre oficialment el 26 de març dient que no revocaria l'article 50, que seria «fidels» al resultat obtingut al referèndum de 2016 i treballaria amb el parlament perquè es faci efectiva la sortida de la Unió Europea.

Dilluns està previst que la primera ministra Theresa May torni a intentar guanyar una votació al parlament britànic sobre el seu acord de sortir de la Unió Europea, que ja ha estat rebutjat en tres ocasions. Res fa pensar, per ara, que obtingui els suports, tot i que tampoc hi ha un pla alternatiu que obtingui una majoria a la cambra.

Així mateix, està previst que May torni a Brussel·les per una cimera del Consell Europeu el 10 d'abril, amb la qual els 27 membres de la UE esperen que demani una nova pròrroga del Brexit -que implicaria participar a les eleccions europees del maig- o accepti la sortida abrupta per a dos dies després, el 12 d'abril.

tracking