Diari Més

Política exterior

Borrell afirma que va tenir «prou paciència» amb el periodista de la TV alemanya DW

«A aquesta mena de personatges de tant en tant se'ls ha de parar els peus», afirma el ministre d'Exteriors

Pla mitjà del ministre d'Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell.

Borrell amenaça de retirar la «confiança» als cònsols que donin suport a l'independentismeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Borrell ha afirmat des de l'Equador, on es troba de viatge oficial, que va tenir «prou paciència» amb el periodista de la televisió alemanya DW amb el qual es va enfrontar per unes preguntes que el ministre d'Exteriors va considerar esbiaixades des d'un punt de vista ideològic. «Jo crec que prou paciència vaig tenir», ha afirmat en declaracions als mitjans després que hagi circulat l'entrevista, que va arribar a interrompre enfadat per l'actitud incisiva del periodista. «Probablement no hauria ni tan sols d'haver-li donat l'oportunitat de continuar l'entrevista en una segona part», ha dit Borrell, referint-se al fet que, després d'interrompre la gravació, va accedir a reprendre-la. També ha justificat la seva actitud afirmant que «a aquesta mena de personatges, de tant en tant se'ls ha de parar els peus».

Cal recordar que Borrell va intentar aturar en diverses ocasions l'entrevista al programa 'Conflict Zone' del canal en anglès de la televisió alemanya DW, i va acusar l'entrevistador de fer preguntes «manipulades».

Durant l'entrevista Borrell es va enfrontar amb el periodista amb frases com: «Pari, si continua així, jo paro l'entrevista. No m'està interrogant, m'està entrevistant, i està fora de lloc. Faci les preguntes correctes i deixi'm parlar». També va acusar el presentador de «no saber res» del cas de l'1-O i s'hi va enfrontar per l'empresonament preventiu de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell.

«Pari, està mentint contínuament», li reclama en un altre moment, parlant de reformar la Constitució. El programa de Tim Sebastian, però, ha emès tota l'entrevista, amb els talls de Borrell inclosos.

tracking