Diari Més

Societat

Un impactant vídeo mostra el maltractament sense límits a què sotmeten animals en un Escorxador d'Àvila

«Es tiren sobre corders a puntades de peu i sotmeten a descàrregues a vaques vives a les quals degollan i deixen morir dessagnades», segons denúncia Equalia

Una de les imatges del vídeo de denúncia fet públic per l'ONG Equalia.

Un impactant vídeo mostra el maltractament sense límits a què sotmeten animals en un Escorxador d'ÀvilaEqualia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ONG Equalia ha compartit un impactant vídeo per denunciar les pràctiques de maltractament animal que duen a terme en un escorxador d’Àvila, on «tiren els animals com si fossin objectes».

Les imatges que acompanyen la denúncia deixen veure escenes sagnants de pallisses i cops a vaques i corders als quals, fins i tot, tallen extremitats mentre encara romanen vius.

«Aixecaré la barra per donar-li aquest fill de puta. Tira home guarra», pot escoltar-se dir un dels treballadors, que arriba a «sonar-se el nas sobre els corders».

Degollacions, descàrregues elèctriques sobre vaques que deixen morir dessagnades mentre continuen conscients, corders que arriben a la línia de matança sense ser atordits «encara que el treballador porta a la mà l’aturdidor» són algunes de les escenes que se succeeixen en aquest escorxador de Castella i Lleó del qual, assegura l’ONG denunciant, distribueix carn a grans superfícies.

Introduir càmeres de seguretat

«Es tiren sobre els corders, a puntades de peu, fent interminable el seu sofriment fins els seus últims minuts de vida», assenyalen des d’Equalia, des d’on asseguren que «és el segon escàndol que passa en aquesta comunitat en 5 mesos».

Aquesta Organització en defensa dels animals ha posat així de nou el debat de la indústria càrnia sobre la taula. A través d’aquest vídeo Equalia visibilitza «greus irregularitats que contravenen la normativa europea en matèria de benestar animal i seguretat alimentària», i plantegen un objectiu clar: «Sol·licitem la implantació per llei de càmeres de videovigilància als escorxadors espanyols».

A través del seu web aquesta ONG ha obert una petició per recaptar firmes i traslladar al Govern la proposta, que consideren pròpia del dret d’informació de la ciutadania.

tracking