Diari Més

Judici-1-O

Les protestes contra policies els dies previs a l'1-O centraran la sessió d'aquest dijous

Declararan agents que van estar presents a les protestes que es van realitzar a Reus i a l'escorcoll de Valls

Imatge d'un moment de la sessió de dimecres del judici de l'1-O

Les protestes contra policies els dies previs a l'1-O centraran la sessió d'aquest dijousEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les protestes de què van ser objecte les forces de seguretat els dies anteriors a l'1-O centren la sessió d'aquest dijous en el judici del «procés», amb les testificals de diversos guàrdies civils i d'una mossa que va difondre llocs on s'allotjaven agents de l'institut armat.

La vint-i-tresena sessió de la vista oral l'obren avui en el Tribunal Suprem agents dels mossos d'esquadra que van resultar ferits en els incidents que van ocórrer el 20S en les concentracions davan del registre del domicili de Joan Ignasi Sánchez, exregidor d'ERC a Sabadell i exassessor del Departament de Governació que dirigia Meritxell Borràs.

En la sessió d'ahir, ja van declarar dos agents de la policia catalana que van assistir a aquest registre i els qui van relatar l'«agressivitat i violència» amb que van ser rebuts els Mossos d'Esquadra, amb puntades, empentes i fins a cops de puny.

També està previst que declari com a testimoni aquest dijous una agent de la policia catalana que, segons manté un dels atestats policials de la causa del «procés», va difondre a través de grups de whatsapp la ubicació de llocs de Lleida on s'allotjaven guàrdies civils destinats a Catalunya per a impedir el 1-O.

Altres testimonis que declaren avui són, precisament, els agents responsables de les diligències en les quals consta la difusió d'aquestes dades per part de l'agent.

En relació amb la fustigació que els agents de l'institut armat van assegurar sofrir a Catalunya els dies previs a l'1-O atesten aquest dijous diversos guàrdies civils, citats per a relatar la seva experiència en relació amb les concentracions de protesta que es van organitzar en poblacions com Valls, Reus o Igualada.

Aquestes testificals posaran fi a la setena setmana del judici del «procés», que ha tingut com a protagonistes més rellevants al tinent coronel de la Guàrdia Civil Daniel Baena, responsable de la recerca sobre els preparatius del referèndum que va acabar nodrint la causa del Suprem contra la cúpula del «procés».

tracking