Diari Més

Política

Vox vol donar la medalla al mèrit a qui mati un criminal amb una «arma legítima»

Ortega Smith assegura que no vol convertir Espanya en un «salvatge oest» sinó en un país «segur»

L'advocat i secretari general de Vox, Javier Ortega Smith.

L'advocat i secretari general de Vox, Javier Ortega Smith.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, promet que si el seu partit té capacitat legislativa reformarà el codi penal perquè si s'utilitza una «arma legítima» per matar o ferir un «criminal» no sigui delicte sinó que l'autor rebi la medalla al mèrit civil. Així ho va prometre en un míting el passat diumenge a Jaén, en què va fer pujar a l'escenari un avi, en Remigio, que segons va explicar Ortega Smith, va ser víctima d'un robatori a casa seva i ell i la seva dona van rebre una pallissa gairebé mortal. «Si el vostre avi, que té llicència legal d'armes hagués agafat l'escopeta i per salvar la seva vida hagués disparat un tret als criminals, avui es trobaria processat pendent d'un judici que el podria portar molts anys a la presó», ha lamentat.

«Quan Vox tingui capacitat legislativa, reformarem el codi penal perquè si algú utilitza una arma legítima que tingui a casa, ja sigui una arma de foc, un ganivet de la cuina o un gerro i mata o fereix un criminal, no sigui condemnat sinó rebi la medalla al mèrit civil», ha assegurat enmig del míting i al costat de Remigio.

«Que ho sàpiguen els de la Sexta, Cuatro, PP i Cs, els van apallissar i li van pegar amb una barra fins trencar-li el genoll, i els van deixar amb les mans lligades al terra. Nosaltres no els hi donarem l'esquena», ha afirmat per després afegir que Vox no pretén convertir Espanya en el «salvatge oest» sinó en «un país segur en el què la llei estigui al servei de les persones honrades i en contra dels delinqüents».

tracking