Diari Més

Internacional

Segueix l'evacuació del passatge del creuer de Noruega

De moment han evacuat 397 persones de les 1.373 a bord

Imatge del Viking Sky.

Segueix l'evacuació del passatge del creuer de NoruegaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El creuer avariat ahir dissabte per una fallada mecànica a la costa oest de Noruega serà remolcat a terra després d'aconseguir arrencar tres dels seus quatre motors, mentre continua l'evacuació de les 1.373 persones a bord, de les quals 397 ho han estat ja, han informat els serveis de rescat.

Disset persones han estat hospitalitzades, segons van revelar en una roda de premsa les autoritats del municipi deFræna, on ahir es va habilitar en un pavelló un centre d'acollida per a enviar després als rescatats a diferents hotels de la zona.

Segons la televisió públicaNRK, es troben en estat greu tres persones que viatjaven al creuer VikingSky.

El creuer es dirigeix en direcció oest a una velocitat de dos i tres nusos, i el pla és que sigui remolcat per altres dues embarcacions fins al port de Motlle.

«Els remolcadors estan en marxa. L'evacuació amb helicòpters continuarà de forma paral·lela de moment», van informar els serveis de rescat.

Tres helicòpters acompanyen al creuer, des dels quals prossegueixen les operacions d'evacuació, segons les autoritats deFræna.

L'operació de rescat s'ha vist complicada pel fort onatge i vents de consideració, que van impedir l'enviament d'altres vaixells i van obligar a utilitzar únicament helicòpters, que només poden transportar a entre deu i quinze persones en cada trajecte.

El VikingSky va enviar ahir cap a les 14 hora local (13.00 GMT) un senyal de socors per problemes en un motor, quan es trobava a uns cinc quilòmetres de la costa deHustadvika, una zona complexa per a la navegació, ja que són freqüents els vents i corrents marins.

El vaixell realitzava el trajecte entreTromsø(nord) i Stavanger (sud) amb 1.373 persones a bord, 915 passatgers -en la seva majoria dels Estats Units i Regne Unit- i una tripulació de 458 persones.

Alguns passatgers van començar a difondre a través de les xarxes socials imatges de bord en les quals es veu part del mobiliari del creuer, cadires, taules i plantes, per terra, a mercè de l'onatge.

En altres missatges es descriu la situació de dramàtica, entre persones que esperen torn per a l'evacuació amb les armilles salvavides llocs, però sense pànic i atesos amb professionalitat per la tripulació.

tracking