Diari Més

Internacional

Evacuen un creuer amb 1.300 persones a la deriva a Noruega

Es preveu que l'operatiu es prolongui, ja que cada helicòpter transporta entre deu i quinze passatgers en cada trajecte

Imatge del creuer a la deriva.

Evacuen un creuer amb 1.300 persones a la deriva a NoruegaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia noruega ha informat aquest dissabte que s'ha procedit a l'evacuació dels 1.300 passatgers d'un creuer que tenia problemes amb els motors quan navegava al costat de la costa deHustadvika, a l'est d'aquest país nòrdic.

«El creuerVikingSkyha enviat un senyal de socors, problemes de propulsió en una situació de mal temps. Va rumb a terra. Hem enviat diversos helicòpters i vaixells a la zona», han informat en un comunicat els serveis de rescat del comtat de Møre iRomsdal.

Les autoritats noruegues han establert un centre d'acolliment en un pavelló esportiu prop de la costa.

Segons informacions de la televisió pública noruegaNRK, s'ha completat l'evacuació dels primers cent passatgers, que han arribat a terra sans i estalvis. El citat mitjà ha transmès imatges d'aquestes operacions, que es veuen dificultades per un fort onatge.

Els serveis de rescat noruecs han informat al seu compte de Twitter que participen en l'operatiu d'evacuació cinc helicòpters, així com un nombre no determinat d'embarcacions.

D'acord amb la citada televisió, es preveu que l'operatiu es prolongui, ja que cada helicòpter transporta entre deu i quinze passatgers en cada trajecte.

A la zona on es troba el creuer han començat a arribar altres vaixells per a ajudar en les operacions.

Les aigües del litoral deHustadvikaestám considerades una zona complexa per a la navegació, ja que són freqüents els vents i corrents marins.

tracking