Diari Més

Natura

Troben un peix lluna gegantí encallat en una platja d'Austràlia

L’exemplar mesura gairebé dos metres d’alt i pesa «més que un automòbil»

L'exemplar de peix lluna trobat a Austràlia

Troben un peix lluna gegantí encallat en una platja d'AustràliaLINETTE GRZELAK / FACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos pescadors van descobrir el passat cap de setmana a la costa del Parc Nacional de Coorong, al sud d’Austràlia, un enorme peix lluna (Mola mola) encallat a la platja, segons informa Live Science.

L’animal mesurava uns 1,8 metres de longitud. Els exemplars d’aquesta espècie poden arribar als tres metres de llarg i pesen, de mitjana, uns 1.000 quilos, podent assolir les dos tones, «més que un automòbil», segons va assenyalar un portaveu de Parcs Nacionals del Sud d’Austràlia, en declaracions recollides per la CNN. És el peix ossi més gran del món.

El peix va ser descobert a la desembocadura del riu Murray per Steven Jones, el supervisor d’un equip de pesca d’escopinyes, i pel seu col·lega Hunter Church. «Va pensar que era un tros de fusta a la deriva», va dir a la CNN la companya de Jones, Linette Grzelak, que va publicar fotos de l’exemplar a Facebook. «Cap d’ells no havia vist alguna cosa com a això abans», va afegir.

El peix lluna habita en aigües tropicals i temperades al llarg de tot el planeta. Té el cos aixafat lateralment i quan estén les seues aletes dorsals i ventrals, és tan llarg com alt.

S’alimenta principalment de diversos tipus de zooplàncton gelatinós com les meduses, de les quals consumeix grans quantitats per poder desenvolupar-se i mantenir la seva gran mida, ja que és una dieta pobra en nutrients. Les femelles d’aquesta espècie poden produir fins 300 milions d’ous, més que qualsevol altre vertebrat conegut.

Malgrat la seva enorme mida, el peix lluna és dòcil i no representa cap tipus d’amenaça per als bussejadors humans.

tracking