Diari Més

Societat

El govern espanyol aprova el reglament d'adopció internacional

Estableix les pautes de coordinació entre administracions per gestionar aquests processos

L'executiu espanyol espera que el nou sistema disminueixi els temps de tramitació dels expedients d'adopció.

mans, nen, pare, marePixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha aprovat aquest divendres el reglament d'adopció internacional, que atorga a la Direcció General de Serveis per a les Famílies i la Infància del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social la gestió de les adopcions amb cada país d'origen dels menors. Aquesta Direcció General comptarà amb la col·laboració del Ministeri d'Assumptes Exteriors, UE i Cooperació i haurà de fer una consulta prèvia al Consell Territorial de Serveis Socials, on hi ha representades les Comunitats Autònomes (CA). A més, després d'haver consultat les CA la Direcció General de Família establirà el nombre d'expedients nous que es podran tramitar amb cada país. L'executiu espanyol espera que el nou sistema disminueixi els temps de tramitació dels expedients d'adopció.

El reglament també estableix que el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social acreditarà les entitats col·laboradores d'adopció internacional, que prèviament comptaran amb un informe de les CA. Un cop acreditades, aquestes entitats hauran de remetre informació periòdica de l'activitat que duguin a terme.

Una altra novetat és que els organismes acreditats podran actuar arreu del territori estatal. El model de contracte també serà únic, així com els costos dels tràmits. L'executiu de Pedro Sánchez afirma que així es compleixen els principis d'igualtat i de seguretat jurídica.

El control de funcionament d'aquests organismes, s'indica des del Ministeri, serà «compartit» per les CA i l'administració estatal. Les primeres controlaran les activitats que es facin al seu territori i la segona farà el mateix amb les activitats fora d'Espanya.

Finalment, es posarà en marxa un registre d'organismes acreditats i de reclamacions i incidències. La part dels organismes acreditats serà pública.

tracking