Diari Més

Un guàrdia civil destaca la «bona feina» dels Mossos en la concentració a Rubí pel registre domicili de Sutrias el 20-S

L'agent relata que va sortir de l'edifici amb la secretària judicial fent veure que eren «inquilins» però que la gent «no estava excitada»

Pla general del banc dels acusats al judici de l'1-O que se celebra al Tribunal Suprem.

Pla general del banc dels acusats al judici de l'1-O que se celebra al Tribunal Suprem.Senyal Tribunal Suprem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un guàrdia civil que va participar en l'escorcoll al domicili del director general de Patrimoni, Francesc Sutrias, a Rubí el 20-S ha destacat la «bona feina» feta pels Mossos d'Esquadra per controlar la concentració de veïns que hi va haver davant de l'immoble. «Van fer un passadís i es va poder treure Sutrias sense problemes», ha dit. L'agent ha relatat que es va demanar reforços a Mossos i policia local i que es va pactar una sortida «escalonada». De fet, ha explicat que ell mateix, de paisà, i la secretària judicial van sortir de l'edifici a peu fent veure que eren «inquilins». L'agent ha dit que les persones concentrades portaven «alguna pancarta» i «no estaven excitades». En canvi, ha dit que ho estaven «més» els que va trobar després al registre al despatx de Sutrias, a la Gran Via de Barcelona.

El guàrdia civil (TIP G36994P) va participar primer a l'escorcoll al domicili i després al despatx de Sutrias. Ha calculat que fora de l'edifici de Rubí hi havia entre 50 i 70 persones i que van avisar reforços de seguretat. Així, es van presentar entre 12 i 18 mossos i agents de la policia local.

Abans de treure el detingut, l'agent ha explicat com ell mateix i la secretària judicial van decidir sortir a peu pel vestíbul fent veure que eren veïns del bloc. «Com si fóssim parella», ha afegit. Es van dirigir a un cotxe sense logotipar que estava aparcat a prop, i van poder sortir «sense cap problema». Ho van fer, ha afegit, després de decidir que la comitiva sortiria escalonadament «per raons de seguretat».

Posteriorment, ha relatat com els companys van treure el detingut. «El dispositiu policial que hi havia de mossos va fer una bona feina, van fer un passadís i van treure el detingut», ha assegurat. Sobre l'actitud dels concentrats, ha dit que no va sentir insults ni que «la gent estigués excitada en extrem com en altres llocs». En respostes a l'advocada de l'Estat, ha dit que l'actitud de la gent «no era la que havia vist en altres llocs» i que va tenir la «percepció personal» que eren veïns del poble. «No puc dir si eren més violents o no», ha afegit, tot remarcant que no té experiència en «control de masses». L'agent ha justificat que es demanés un dispositiu de seguretat perquè «s'havia d'assegurar tot».

Quan va arribar al despatx de Sutrias, l'agent ha explicat que hi havia entre 200 i 300 persones concentrades, però que va poder aparcar el cotxe al pàrquing de l'edifici «sense cap problema». Sí ha dit que va sentir com la secretària judicial que hi havia venia d'un altre registre on hi havia hagut «algun problema» –en referència al d'Exteriors. El fiscal ha preguntat si la va veure nerviosa. L'agent li ha dit que «aquells dies estàvem nerviosos tots».

L'actitud dels concentrats, ha assegurat, era de «més excitació» que la dels del domicili de Sutrias, i en aquest cas sí ha dit que va sentir «insults». Tot i això, ha explicat que en el moment de la sortida també ho va poder fer pel pàrquing perquè allí «no hi havia gent».

tracking