Diari Més

Política

Vox defensa que s'eliminin les policies autonòmiques o que s'integrin a la policia espanyola

Santiago Abascal advoca per la venda lliure d'armes i per ampliar el concepte legal de legítima defensa

Santiago Abascal, lídier de Vox, en una imatge d'arxiu.

Santiago Abascal, lídier de Vox, en una imatge d'arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit d'extrema dreta Vox defensa l'eliminació de les policies autonòmiques o bé la integració de cossos com els Mossos d'Esquadra o l'Ertzaintza a la policia espanyola. El màxim dirigent del partit, Santiago Abascal, ho diu en una entrevista a la revista Armas.es, en què també advoca perquè s'ampliï el concepte jurídic de legítima defensa perquè no es produeixin situacions «injustes» en què s'acusa persones que es defensen i es tracta «els seus assaltants com a víctimes». Abascal ha demanat un canvi «radical urgent» a la llei que regula les armes perquè «els espanyols sense antecedents i en ple ús de facultats mentals» puguin tenir-ne a casa i utilitzar-les «en situacions d'amenaça real per a la seva vida».

A l'entrevista Abascal, que ha admès que té llicència d'armes de tipus B, també s'ha pronunciat sobre la caça, que ha considerat «necessària» com a activitat econòmica i per controlar determinades poblacions d'animals. A més, ha defensat una «llei nacional de caça» i una «llicència única» a tot el territori estatal.

També ha afirmat que les associacions animalistes, que «demonitzen el món rural» i que pretenen «posar en peu d'igualtat l'home i l'animal», no han de rebre subvencions.

tracking