Diari Més

Oci

Google presenta Stadia, un servei d''streaming' per a videojocs

La nova plataforma estarà disponible aquest any

Imathe d'un mando de Xbox.

Google presenta Stadia, un servei d''streaming' per a videojocsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Google ha anunciat avui un nou servei d'streaming per a videojocs que, a l'estil deNetflix per a les pel·lícules i sèries o deSpotifyper a la música, permet als usuaris jugar des de qualsevol costat mentre disposin de connexió a internet.

El nou servei, batejat comStadia, està basat en un model de subscripció al que s'accedeix a través de l'ordinador, el telèfon o el dispositiu de reproducció multimèdiaChromecastde la companyia, i dóna accés a l'usuari a multitud de videojocs diferents sense necessitat de posseir-los, ja sigui física o virtualment.

«Aquesta serà una plataforma d'accés instantani. No farà falta ni descarregar ni instal·lar el videojoc, podrà jugar-se directament», ha explicat el vicepresident de Google, Phil Harrison, en el marc de la Conferència de Desenvolupadors de Videojocs (GDC, en les seves sigles en anglès), que se celebra aquests dies a San Francisco (els EUA).

De fet, des deStadiaserà possible veure un tràiler del videojoc a YouTube i, posteriorment, prémer el botó de «jugar» en aquesta mateixa plataforma per a començar a usar-lo.

La companyia que dirigeixSundarPichai s'endinsa així en un negoci de creixement global que es calcula que mou 136.000 milions de dòlars anuals (119.000 milions d'euros) i haurà de competir amb videoconsoles tan populars com la PlayStation de Sony, la Xbox de Microsoft iSwitch de Nintendo.

Pichai ha assegurat en la presentació que la nova plataforma, que estarà disponible aquest any, «reunirà a tota la comunitat dels videojocs: persones que els encanta jugar, aquelles que els agrada seguir-los en directe i les que volen desenvolupar-los».

Google també ha llençat aquest dimarts el comandament o controlador que acompanyarà al servei d'streaming, un model d'aparença clàssica, encara que la signatura amb seu aMountainView(Califòrnia, els EUA) ha explicat que els usuaris també podran jugar utilitzant un comandament de Xbox.

El comandament, que compta amb un botó per a compartir la retransmissió del joc, es connectarà a través de connexió wifi, cosa que garantirà «la millor experiència per al jugador», segons Harrison.

Una de les característiques que més ha cridat l'atenció del nou servei de Google és la possibilitat que si els usuaris estan veient jugar en directe a un gamer o jugador influent i s'animen a jugar ells mateixos poden començar en el punt exacte on ha acabat el gamer.

L'objectiu de Google és eliminar per complet les barreres tradicionals del món dels videojocs, tant físiques (discs) com digitals (temps de descàrrega), i acostar encara més aquest sector a la seva plataforma de vídeos, YouTube, que ja s'ha situat durant els últims anys en un portal de referència per als gamers.

tracking