Diari Més

Successos

Almenys tres morts i nou ferits en un tiroteig a Utrecht

La policia local està investigant l’incident com a «possible» acte terrorista i està buscant el presumpte autor, del qual n'ha difós una fotografia

Imatge del presumpte autor dels fets, el qual busca la policia.

Almenys un mort i múltiples ferits en un tiroteig a UtrechtPolicia d'Utrecht

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys tres persones han mort i nou han resultat ferides en un tiroteig a Utrecht, els Països Baixos, segons ha l'alcalde de la ciutat, Jan van Zanen. L’autor dels trets, «probablement un sol home», segons un comunicat de la Policia, ha fugit després de disparar aquest matí «a dins o al voltant» d’un tramvia a l’encreuament de la Plaça 24 d’Octubre. «Els serveis d’emergència són a la escena i la policia està buscant per totes les vies l’autor, en aquest moment la policia considera escenaris diversos, incloent la possibilitat d’un atac terrorista», resa el darrer comunicat fet públic. La zona ha estat acordonada després de l’incident, que s’ha notificat a les autoritats al voltant de tres quarts d’onze del matí. La Policia ha fet pública la imatge del presumpte autor dels fets, un home de 37 anys nascut a Turquia.

El Coordinador Nacional de la Lluita contra el Terrorisme (NCTV per les sigles en holandès), Pieter-Jaap Aalbersberg, ha decidit fixar el nivell 5 d'alerta terrorista, el màxim possible, a la província d'Utrecht fins com a mínim aquest vespre.

Segons el coordinador, que depèn directament del ministeri de Justícia, el tiroteig a Utrecht té «totes les característiques» d'un atac terrorista.

En paral·lel, les autoritats han adoptat mesures addicionals de precaució a les estacions de tren i les mesquites de Rotterdam. La policia d'Utrecht ha fet una crida als ciutadans perquè evitin acostar-se a la zona on s'ha produït el tiroteig, a l'encreuament de la Plaça 24 d'Octubre.

Per altra banda, l'alcalde de la ciutat, Jan van Zanen, ha qualificat d'«horrible i radical» l'incident i ha expressat el seu suport als ferits i els seus familiars. Segons ha informat en un comunicat, està en contacte amb la policia i la fiscalia, que actualment estan buscant la persona responsable del tiroteig.

«El més important en aquest moment és atendre els ferits i investigar les circumstàncies de l'incident. No excloem res, ni tan sols un atemptat terrorista», ha indicat.

Els serveis d'emergències han acudit a la plaça 24 d'Octubre per atendre els ferits.

Diversos ferits en un tiroteig al tramvia d'UtrechtEFE

tracking