Diari Més

Judicial

Un alt funcionari de la Comissió Europea condemnat a 4 anys de presó per violar una treballadora al seu despatx

L’exdirectiu de la CE va agredir el 2015 una advocada durant una festa a les seves oficines, segons informa la premsa belga

Imatge de la bandera de la Unió Europea.

Un alt funcionari de la Comissió Europea condemnat a 4 anys de presó per violar una treballadora al seu despatxPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un alt funcionari de la Comissió Europea ha sigut condemnat a quatre anys de presó per violar una treballadora a càrrec seu. Segons informa la premsa belga, l’antic director de la Direcció General de Mobilitat de la CE ha sigut sentenciat per un tribunal penal belga per l’agressió sexual a una advocada del seu equip durant una festa a les seves oficines el 2015. El tribunal ha constatat en la seva sentència que el crim es va cometre amb «l’agreujant» que suposa el fet que l’atacant tingués «autoritat sobre la víctima». El funcionari europeu de 51 anys defensa que va ser una relació sexual consentida i apel·larà la sentència.

La Comissió Europea recorda que l'exdirector en qüestió va ser suspès del seu càrrec a la institució un cop van ser informats de l'incident. Ara, des de l'executiu asseguren que «estudiaran» la sentència un cop rebin el text complet, però avancen que «per llei» no poden adoptar «mesures addicionals» fins que no hi hagi «una sentència ferma» sobre el cas.

«La Comissió no dubtarà en adoptar totes les mesures oportunes una vegada que s'hagi dictat la sentència judicial definitiva», afirmen.

tracking