Diari Més

Successos

Sanitat investiga un restaurant de València després de la mort d'una clienta

S'han detectat set casos més amb simptomatologia molt lleu

El restaurant està tancat al públic.

Sanitat investiga un restaurant de València després de la mort d'una clientaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conselleria de Sanitat ha obert una investigació després de la defunció d'una dona de 46 anys la matinada del passat diumenge, després de presentar símptomes d'una possible intoxicació havent dinat amb el seu marit i el seu fill al restaurantRiffde València.

Els tres casos presentaven l'antecedent comú de consum d'aliments en un restaurant de València el dissabte al migdia, i en la investigació oberta s'han detectat altres set casos, amb simptomatologia molt lleu, principalment vòmits i amb bona evolució, probablement relacionats amb el mateix local, per la qual cosa, pel que sembla, es tracta d'un brot de toxiinfecció.

Sanitat ha informat que els inspectors de seguretat alimentària van realitzar ahir una visita a l'establiment on va tenir lloc el menjar per a estudiar les condicions d'aquest, el qual es trobava sense activitat en aquest moment, i no es van detectar deficiències relacionades amb factors que haguessin pogut contribuir a la intoxicació alimentària.

Així mateix, han afegit, es va procedir a la recollida de mostres d'algunes matèries primeres i aliments que formaven part del menú degustació, les quals s'estan analitzant actualment.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha manifestat aquest dimarts, en declaracions als periodistes a Les Corts, que «s'ha posat en marxa el protocol habitual» en aquests casos, amb una primera inspecció a l'establiment i «sembla que tot és normal», i ara es procedirà a les analítiques respecte als productes alimentaris.

Barceló ha assenyalat que «a partir d'aquest moment li correspon a salut pública fer controls i obrir una investigació» sobre les possibles causes d'aquest brot. Ha indicat així mateix que en la primera inspecció a l'establiment «està correcte» i «una altra cosa és si la intoxicació és alimentària».

La consellera ha lamentat la mort de la dona i ha manifestat que les altres set persones ateses, que no tenen cap relació amb la morta, van tenir una intoxicació molt lleu i evolucionen favorablement.

tracking