Diari Més

Mobilitat

Treball fixa serveis mínims del 33% durant tot el dia a Rodalies per al 21-F

Les urgències i els tractaments mèdics inajornables s'atendran com un dia normal

Adif preveu normalitzar la circulació de trens, afectada des de fa tres mesos

Adif preveu normalitzar la circulació de trens, afectada des de fa tres mesosGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha dictat aquest dimarts els serveis mínims per a la vaga general d'aquest dijous, que fixa en un 33% durant tot el dia en els transports de Rodalies i Regionals de Catalunya operats per Renfe i del 50% al metro i bus de Barcelona i a Ferrocarrils de la Generalitat durant les hores punta, concretament entre dos quarts de set del matí i dos quarts de deu del matí i des de les cinc de la tarda i vuit del vespre. Fora d'aquestes franges, els serveis mínims han quedat establert en el 25%. En l'àmbit de la sanitat, la Generalitat ha dictat el normal funcionament de les urgències i de les unitats de cures intensives, així com la necessitat de garantir els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions de necessitat vital i les intervencions quirúrgiques inajornables.

Pel que fa els serveis assistencials i serveis socials, els menjadors tindran el mateix servei que en cap de setmana, l'ajuda a domicili s'ha de prestar com en cap de setmana i les persones amb necessitat d'urgents, necessaris i ajornables hauran de tenir l'atenció garantida, mentre que en les residències per a gent gran el servei haurà de ser com el d'un dia festiu.

En l'àmbit del transport sanitari, la Generalitat ordena que es garanteixin totes les urgències sanitàries de qualsevol tipologia i requeriment, en especial per a tractaments d'oncologia, de diàlisi i d'oxigenoteràpia; i en les farmàcies de guàrdia s'haurà de mantenir el servei.

D'altra banda, a les escoles, hi ha d'haver una persona de l'equip directiu per centre de treball i un docent per a cada sis aules d'alumnes d'Infantil i Primària (de 3 a 12 anys); un docent per a cada quatre aules per als centres d'educació especial de 3 a 16 anys i un terç de la plantilla als menjadors, activitats escolars complementàries i a les llars d'infant.

A l'administració de Justícia, els centres penitenciaris hauran de tenir el mateix serveis que en un dia festiu, el 50% del personal de rehabilitació i el 65% del personal d'oficines, mentre que els jutjats de guàrdia hauran d'estar al 100% de les seves funcions.

Quant als serveis informatius de la ràdio i televisió públiques, la cobertura mínima ha de ser del 50% dels continguts habituals dels seus canals, emissores i portals i han d'emetre la informació necessària en cas que es produeixi una emergència per a la població.

Altres serveis inclosos en l'ordre de la Generalitat estableixen un terç del servei per al personal d'autopistes i de grues, tot i que hauran de garantir la retirada de vehicles avariats i accidentats. Per la seva banda, els serveis funeraris hauran de garantir un servei del 85% a les sales de refrigeració mentre que els serveis administratius hauran de treballar al 50%.

tracking