Diari Més

Política

Cunillera: «Hi ha dues opcions: o el 'trifachito' o un govern que es pugui construir sobre el partit socialista»

La delegada del govern espanyol acusa Casado d'estar «obsessionat» amb el 155 i creu que no es donaran les condicions perquè es pugui tornar a aplicar

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, atenent els mitjans de comunicació en una visita el Vendrell.

Cunillera: «Hi ha dues opcions: o el 'trifachito' o un govern que es pugui construir sobre el partit socialista»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera creu que a les pròximes eleccions espanyoles només hi ha dues alternatives «o el 'trifachito' o un govern que es pugui construir sobre el partit socialista». En una entrevista a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, Cunillera ha deixat clar que el diàleg amb Catalunya serà una peça important de la campanya del PSOE i que cal arribar a acords per arribar a una solució i que la sortida no pot basar-se en una lògica de «vencedors i vençuts». La delegada del govern espanyol acusa el líder del PP, Pablo Casado, d'estar «obsessionat» amb el 155 i creu que no es donaran les condicions perquè es pugui tornar a aplicar aquest article a Catalunya.

Cunillera adverteix de la necessitat que els votants socialistes vagin a votar el 28 d'abril perquè, segons ella, o hi ha un govern del PSOE o hi haurà un tripartit de PP, Cs i Vox. «El que està passant a Andalusia ha de fer pensar a molta gent que no ha de deixar d'anar a votar», assevera. La delegada del govern espanyol creu que «les eleccions no han de per què ser una interferència pel judici» de l'1-O i reitera que «s'està desenvolupant amb una normalitat tremenda». Assegura que «hi ha una campanya per voler fer creure que Espanya és un país antidemocràtic», cosa que defensa que és falsa. Davant d'això diu que «Espanya s'ha de defensar, i ha de desmuntar aquesta campanya».

La delegada del govern espanyol subratlla que «Catalunya ha d'estar còmode en el conjunt d'Espanya i que Espanya ha de sentir Catalunya com una part molt important d'ella mateixa». Per aquesta raó defensa que cal que els dos governs parlin de com es construeix «aquesta convivència». «O parlem i dialoguem per arribar a un acord, o no hi ha sortida, perquè ningú pot pensar que la sortida a la situació actual en la qual estem hagi de ser de vencedors i vençuts», afirma. Segons ella, «s'ha sobrevalorat l'episodi del relator» i el PSOE sempre ha dit que vol parlar «des de la Constitució i la llei». En al·lusió a la demanda dels independentistes de negociar sobre el dret a decidir reitera que «la Constitució diu el que diu, i és reformable, però no es pot vulnerar».

Sobre una de les promeses dels socialistes, derogar la llei mordassa i la reforma laboral, diu que Pedro Sánchez no ha tingut temps de portar-la a la pràctica, amb tot espera que sigui a «temps de treure Franco del Valle de los Caídos».

tracking