Diari Més

La secretària d'Estat d'Espanya Global compara la votació de l'1-O amb una «violació»

Irene Lozano diu a Sky News que «el sexe no està prohibit com tampoc ho és votar, però no es pot fer a la força»

La secretària d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano.

La secretària d'Estat d'Espanya Global compara la votació de l'1-O amb una "violació"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària d'Estat d'Espanya Global Irene Lozano ha comparat a la cadena britànica Sky News la votació de l'1-O amb una «violació». En una entrevista a la televisió privada del Regne Unit, Lozano ha assegurat que «el sexe no està prohibit com tampoc ho és votar, però no es pot fer a la força». «Has de tenir el permís per fer-ho, si no és una violació», ha reblat». Davant d'aquesta afirmació, el periodista ha preguntat a Lozano si estava comparant «fer un referèndum en contra de la voluntat del govern central amb una violació». «Està dient realment que per això haurien de ser sentenciats a 25 anys a la presó?», ha interpel·lat el presentador Dominic Waghon.

«No», ha respost Lonzano, però Waghon li ha recordat que «això és el que havia dit». «Crec que ho has comparat amb una violació, a menys que sigui una equivocació», ha conclòs el periodista.

Davant d'això, la secretària d'Estat ha dit que «potser no s'havia explicat bé» i que el que volia dir és que «els actes són diferents si tens permís per fer-los o no». Però ha tornat a repetir la comparació entre la votació de l'1-O amb una violació.

«El sexe està bé, però si no tens permís, és una violació. Per tant, votar està bé, però si no tens permís, es converteix en un delicte penal a Espanya», ha explicat.

«Malgrat la seva comparació dels càrrecs als quals s'enfronten aquests polítics amb una violació, personalment creu que si són condemnats, haurien d'anar a la presó durant 25 anys?», ha preguntat el periodista.

Lonzano no ha volgut dir la seva opinió sobre això perquè «no importa en absolut» i com és «membre del govern es podria interpretar malament».

tracking