Diari Més

Nous casos d'abusos

Investiguen per abusos al fundador de l'escola de futbol de l'Atlético de Madrid

Manuel Briñas hauria admès haver abusat sexualment d’un menor quan era frare

Imatge d'arxiu de Fernando Torres regalant la seva samarreta a Manuel Briñas.

Investiguen per abusos al fundador de l'escola de futbol de l'Atlético de MadridEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Companyia de María ha anunciat aquest dimecres que obrirà una investigació sobre els presumptes abusos comesos pel religiós Manuel Briñas, fundador de l’escola de l’Atlético de Madrid, i ha demanat perdó a la víctima i la seva família.

En un comunicat, els marianistes es refereixen a la informació publicada aquest dimecres per 'El País' segons la qual aquest religiós hauria admès haver abusat sexualment d’un menor d’edat quan era frare marianista en un col·legi de Madrid, fets que van passar entre els anys 1973 i 1975.

Després d’expressar el seu «estupor i consternació», els marianistes han assegurat desconèixer fins el moment els fets, han demanat perdó a la víctima i han mostrat la seua voluntat de «trobar-se amb ella, escoltar-la, demanar-li personalment perdó i oferir-lo ajuda» en la mesura de les seves possibilitats.

«Ens comprometem en el total esclariment de l’ocorregut per a la qual cosa obrirem una investigació, respectant sempre la voluntat de les possibles víctimes i el dret de presumpció d’innocència, i en funció dels resultats es prendran les mesures oportunes», han subratllat.

A més, han ofert la seva «completa col·laboració» amb totes les instàncies que siguin competents en l’assumpte.

En el comunicat, els marianistes han demanat les famílies dels seus col·legis «confiança» en la seva tasca davant de la seguretat que «aturarem qualsevol fet d’aquest tipus que pogués sorgir i amb la tranquil·litat que treballem cada dia per protegir els menors i fer de les nostres escoles espais segurs».

Han assegurat que comparteixen amb el papa Francesc i tota l’Església l’esforç per «superar les males pràctiques i mentalitats equivocades» que en el present o en el passat han servit per encobrir «aquests fets tan lamentables».

tracking