Diari Més

Judicial

Jutgen a dos guàrdies civils per obligar a cantar el 'Cara el Sol' amb bales a la boca en un bar

Els agents de l'institut armat van entrar al local i van dir que «allí manaven ells»

Els fets es remunten a la matinada de l'11 de setembre de 2013.

Jutgen a dos guàrdies civils per obligar a cantar el 'Cara el Sol' amb bales a la boca en un barGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia reclama sengles penes de dos anys de presó per a dos guàrdies civils acusats d'irrompre en un bar deCarrizode la Ribera (Lleó), coaccionar a la propietària i als clients i obligar-los a ficar-se bales a la boca mentre posaven com a música el 'Cara al sol'.

Segons les qualificacions de la Fiscalia a les quals ha tingut accés Efe i que avança aquest dijous el diari LaNuevaCrónica, es tracta d'un delicte de coaccions per uns fets que es remunten a la matinada de l'11 de setembre de 2013, quan els agents de l'institut armat van entrar al local i van dir que «allí manaven ells».

Segons la denúncia presentada després dels fets, van obligar els clients a fumar i a apagar els seus telèfons mòbils, i seguidament vanabaixarla persiana de l'establiment i van advertir que «d'allí no es movia ningú».

La propietària l'establiment va denunciar que els agents van passar a l'interior de la barra i es van servir begudes alcohòliques i van posar música a l'ordinador del local, entre altres cançons l'himne falangista 'Cara al sol'.

També van treure les seves armes reglamentàries, que van deixar damunt de la barra, i van obligar als allí presents a introduir-se bales a la boca i als gots de les seves consumicions.

A més, la propietària del local ha denunciat que un dels agents la van envoltar amb els seus braços, va intentar besar-la i li va dir: «Ets meva».

La situació es va allargar durant gairebé quatre hores fins que al voltant de les sis de la matinada els agents van decidir abandonar l'establiment.

El judici per aquests fets se celebrarà el pròxim 28 de febrer al jutjat Penal número 1 de Lleó.

tracking