Diari Més

Judicial

La jutgessa deixa en llibertat Eduardo Zaplana i uns altres dos detinguts en el cas Erial

La magistrada considera que s'ha reduït el risc de fuga

Imatge d'arxiu de l'expresident valencià i exdiputat del PP, Eduardo Zaplana.

La jutge ordena presó provisional sense fiança per a l'exministre Eduardo ZaplanaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutgessa que instrueix el cas Erial ha deixat en llibertat provisional a l’expresident de la Generalitat Valenciana i exministre de Treball, Eduardo Zaplana i als altres dos detinguts en el marc d’aquest cas, l’advocat Francisco Grau i l’exdirectiu de Terra Mítica, Joaquín Barceló.

Segons han informat a EFE fonts judicials aquesta decisió s’ha adoptat en haver-se observat una considerable reducció del risc de fuga, després d’haver aconseguit bloquejar més de sis milions d’euros suposadament procedents del cobrament de mossegades.

En el cas Erial, l’esmentat jutjat investiga, entre altres actuacions, el presumpte cobrament de comissions derivades de la concessió de les Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV), realitzades el 1997 durant la gestió de Zaplana al capdavant de la Generalitat, i del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana, posat en marxa el 2003.

En la causa consten com investigats, a més, l’exdirector general de la Policia i expresident de Les Corts Juan Cotino; la dona de Zaplana, Rosa Barceló, i la secretària personal de l’expresident, Mitsuko Henríquez.

Eduardo Zaplana va ser detingut el passat 24 de maig i enviat posteriorment a presó preventiva en el penal de Picassent (València), si bé des del passat 18 de desembre es trobava ingressat en el Hospital La Fe de València a causa de complicacions derivades de la leucèmia que pateix i per la qual va ser trasplantat de medul·la el 2015.

tracking