Diari Més

Ciència

Investigadors xinesos relacionen la composició de la flora intestinal amb l'esquizofrènia

Els bacteris de l'intestí tindrien una relació directa amb la salut mental

Les conclusions obririen un nou marc per comprendre els mecanismes d'aquesta malaltia.

Investigadors xinesos relacionen la composició de la flora intestinal amb l'esquizofrèniaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La revistaScienceAdvancesha publicat l'estudi d'uns investigadors xinesos en el qual demostren que existeix una relació directa entre la composició de la flora intestinal i l'esquizofrènia. Els autors de l'estudi van comprovar que en trasplantar la flora de pacients esquizofrènics a ratolins sans, aquests comencen a mostrar signes de la malaltia.

Aquest estudi està directament relacionat amb un altre, publicat dies abans, en el qual es relacionava la composició de la flora intestinal amb la depressió. De manera que els bacteris de l'intestí tindrien una relació directa amb la salut mental.

L'esquizofrènia altera la percepció, els pensaments i el comportament dels malalts, presentant a vegades al·lucinacions o deliris. Aquesta malaltia afecta entre el 0,5 i l'1% de la població mundial.

L'equip encapçalat pel doctorPengZhengd'un hospital xinès afiliat a la Universitat de Medicina de Chongqing, va analitzar a 63 pacients amb esquizofrènia i a 69 pacients sans. L'estudi va concloure que la composició de la flora intestinal era diferent.

Els investigadors volien esbrinar si aquestes diferències estaven relacionades amb la malaltia. Van trasplantar flora intestinal dels malalts a ratolins sans, comprovant que aquests manifestaven depressió i un estat més sobresaltat, símptomes semblants als de l'esquizofrènia.

Segons els autors de l'estudi, les conclusions obririen un nou marc per comprendre els mecanismes d'aquesta malaltia i per trobar nous tractaments.

tracking