Diari Més

Seguretat

Els municipis que no tinguin Policia Local podran instal·lar càmeres de videovigilància

Es podran posar quan hi hagi una necessitat de seguretat ciutadana que haurà d’apreciar la Comissió de Controls dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya

Les càmeres de videovigilància es van començar a instal·lar a l'abril.

Les càmeres de videovigilància es posaran en marxa a meitats de juliolCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Interior de la Generalitat facilitarà la possibilitat de tenir un sistema de videovigilància als municipis que no disposin de Policia Local. Aquest sistema va rebre llum verda recentment de la Comissió de Controls dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya del Tribunal Superior de Justícia.

Es tracta d’un conveni de col·laboració que podran subscriure els municipis amb el departament d’Interior a petició dels ajuntaments quan existeixi una necessitat de seguretat ciutadana. Aquesta necessitat haurà de ser validada per dita Comissió.

Fins ara, només els municipis amb Policia Local podien disposar de sistemes de videovigilància, ja que eren els agents del municipi qui custodiaven les imatges. Amb la signatura d’aquest conveni, seran els consistoris qui adquireixin i instal·lin els dispositius fixos de videovigilància, mentre que l’emmagatzematge custòdia i visionat de les imatges correspondrà als Mossos d’Esquadra.

Les dues administracions implicades formalitzaran un document que autoritzarà la instal·lació de videocàmeres fixes en llocs públics i que tindrà una vigència de quatre anys, tot i que podrà ser prorrogat.

tracking