Diari Més

Trànsit

Un error de càlcul en els radars podria haver sancionat a milers de conductors injustament

La DGT no estaria aplicant correctament els marges d'error dels aparells

Tarragona és una de les províncies afectades.

Un error de càlcul en els radars podria haver sancionat a milers de conductors injustamentPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu 1 de Pontevedra ha obert la caixa dels trons i ha posat en dubte centenars de multes de trànsit dictades per radars a Galícia. El problema és que laDGT(DirecciónGeneral deTráfico) no està aplicant correctament els marges d'error dels aparells.

Així ho explica l'AEA(AutomovilistasEuropeosAsociados) en un comunicat en el qual reclamen que molts conductors han estat sancionats inadequadament i, de fet, la Justícia o ha confirmat a través de diverses sentències. Segons l'AEA, a velocitat captada pels radars i que apareix a la fotografia de la multa no és correcte.

L'AEAreclama que s'apliquin els marges d'error del cinemòmetre. Això significa que si un radar detecta un conductor circulant a 100 km/h, haurà de restar 5 km/h si el radar es troba estàtic, i 7 km/h si el radar es troba en un vehicle en moviment. En canvi, si el vehicle circula a una velocitat superior als 100 km/h, el cinemòmetre ha de restar un 5% de la velocitat total si el radar es troba estàtic, i un 7% si es troba en moviment.

Amb aquest càlcul s'evitaria sancionar a un conductor que circula dins els límits legals i que no condueix un vehicle excedint velocitat.

Segons l'AEAaquesta situació ha ocorregut aAlbacete, Alacant, Barcelona, Bilbao, Burgos, Cartagena, la Corunya, Córdoba, Elx, Ferrol, Gijón, Osca, Jerez, Logronyo, Madrid, Oviedo, Palència, Pamplona, Sant Sebastià, Sevilla, Segòvia, Tarragona, València, Vigo, Vitòria i Saragossa.

tracking