Diari Més

Successos

Pugen a deu els morts en l'incendi intencionat a París

El foc hauria estat provocat per una veïna amb problemes psiquiàtrics després d'una disputa entre veïns

Imatge de l'incendi que ha deixat almenys set morts a París.

Almenys set morts i una trentena de ferits en un incendi a ParísPompiers París

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu persones han mort aquest dimarts i 37 han resultat ferides, una d'elles de gravetat, en l'incendi d'un edifici a París que, segons els primers elements de la investigació, ha estat provocat per una habitant amb problemes psiquiàtrics després d'una disputa veïnal.

La dona, d'uns 40 anys d'edat, ha estat arrestada en un carrer pròxim al lloc del drama pocs minuts després d'aquest, quan, en estat d'embriaguesa, tractava de calar foc a papereres i un vehicle aparcat.

Encara que la investigació segueix el seu curs, les autoritats se centren en aquesta pista com a principal causa del foc, que es s'ha declarat sobre la 01.00 hores (00.00 GMT) en un edifici de vuit plantes de la dècada dels anys 70, en bon estat, situat en un barri acomodat de l'oest de la capital francesa.

El fiscal de París,RémyHeitz, ha confirmat que les sospites se centren sobre l'arrestada i que s'ha obert una investigació per «incendi voluntari que ha provocat morts».

Més de cinc hores i el treball de 250 bombers han estat necessaris per a controlar un incendi que ha començat a la segona planta de l'edifici del carrerErlanger, situada al costat del bosc de Bolonya, un dels pulmons verds de la ciutat.

Les flames s'han propagat amb una inusitada velocitat, segons el relat dels bombers, i han acabat per guanyar tot l'edifici, que ha acabat devastat, fins al punt que els tècnics temen que les plantes superiors, les més afectades, puguin esfondrar-se.

Dos edificis limítrofs també han estat evacuats com a mesura de precaució.

Els bombers han hagut de redoblar esforços per a lluitar contra les flames i per a salvar als veïns, que s'amuntegaven a les finestres i a la teulada de l'edifici fugint del foc.

L'estretor del carrer i del seu pati interior han impedit que s'usessin escales mecàniques, la qual cosa ha dificultat les tasques de rescat i ha posat en perill la vida dels bombers.

Vuit d'ells han resultat ferits en les feines, que han permès rescatar a mig centenar de persones, segons el ministre de l'Interior,ChristopheCastaner, que s'ha traslladat al lloc.

Tres dels morts han saltat per les finestres fugint de les flames.

Els habitants de l'edifici tenien pocs dubtes sobre l'autoria del foc, que han atribuït a la seva veïna, coneguda a l'immoble per la seva addicció a l'alcohol, els seus antecedents i la seva inestabilitat psicològica, que en diverses ocasions l'havien portat a ser internada en psiquiàtrics.

Fa un any, han recordat, ja havia provocat un foc en una galleda d'escombraries. Llavors sense conseqüències.

Els testimonis han assegurat que durant la nit va posar la música alta, la qual cosa va motivar que un altre veí, bomber de professió, acudís a queixar-se pel soroll, que li impedia dormir.

Va haver-hi crits i intercanvi d'insults, l'ara detinguda va començar a llançar objectes per la finestra i, segons una veïna, va amenaçar: «Ja que ets bomber provocaré un incendi».

La policia va acudir, però no va considerar necessari intervenir, ja que el veí s'havia anat a dormir a un altre lloc. Poc després es va declarar l'incendi.

A través de la xarxa social Twitter, el president francès, EmmanuelMacron, ha enviat les seves condolences als familiars de les víctimes i ha retut homenatge al treball dels bombers.

Es tracta de l'incendi més mortífer que ha viscut la capital francesa des del provocat a l'agost de 2006 en un edifici del districte 13 i que va causar 17 morts, 14 d'ells nens, i l'autor dels quals no ha estat encara identificat.

Cinc mesos abans, 24 persones van morir com a conseqüència del foc en un alberg d'immigrants situat en el centre de la ciutat, el més greu viscut en la capital després de la Segona Guerra Mundial.

Aquest drama es produeix una mica més de tres setmanes després que una violenta explosió originada per una fuita de gas causés quatre morts en el centre de París, entre ells una turista espanyola.

tracking