Diari Més

Junqueras i Romeva tornen a demanar al Suprem que ajorni l'inici del judici tres setmanes

La seva defensa ja ho va demanar el 28 de gener

Imatge d'arxiu d

Junqueras i Romeva designen Sabrià per exercir el seu vot al ParlamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa d'Oriol Junqueras i Raül Romeva ha presentat un nou escrit al Tribunal Suprem on torna a demanar que ajorni l'inici del judici tres setmanes des que es va comunicar la data del mateix, és a dir, des del passat divendres. L'advocat de Junqueras i Romeva ja va fer aquesta petició el passat 28 de gener, quan encara no es coneixia la data d'inici del judici. En el seu nou escrit subratlla que cal un «termini necessari per a l'estudi de la documentació de les altres defenses que s'ha admès a tràmit». Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull han fet una petició en la mateixa línia.

A més, l'escrit també impugna la decisió del tribunal de no facilitar la identitat d'un dels testimonis demanats per la fiscalia, un mosso d'Esquadra que declararà de forma reservada. Apunta que és en la interlocutòria d'admissió de proves quan l'òrgan «ha de revelar la identitat dels testimonis si aquesta es desconeix en cas que alguna de les parts ho hagi sol·licitat motivadament». «Cosa que ha fet aquesta defensa», afegeix.

L'advocat de Junqueras i Romeva es remet a la regulació de Protecció de Testimonis i Perits, i també cita el Tribunal Europeu dels Drets Humans, que està «especialment preocupat per la gestió que en el procés penal ha de fer-se respecte als testimonis protegits, siguin anònims, siguin ocults».

tracking