Diari Més

Successos

Almenys vuit morts i una trentena de ferits en un incendi a París

El foc s'ha originat en un edifici de vuit plantes a la 1 de la matinada

Imatge de l'incendi que ha deixat almenys set morts a París.

Almenys set morts i una trentena de ferits en un incendi a ParísPompiers París

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set persones han mort en un violent incendi declarat aquesta matinada en un edifici de vuit plantes a París, en el qual també s'han registrat 31 ferits, un de gravetat, segons informen els bombers.

Les flames, que han començat sobre la una de la matinada (00.00 hores GMT) per motius que encara es desconeixen, no van ser controlades fins les 6.30 (5.30 GMT), segons ha precisat un portaveu del cos de bombers.

Ha agregat que no es descarta que puguin aparèixer noves víctimes entre els danys causats a l’edifici, situat a l’oest de la capital francesa, en particular a les plantes superiors, les últimes en les quals s’ha estès el foc.

Es tracta d’un edifici dels anys 70, situat a prop del bosc de Bolonya, un dels pulmons verds de la ciutat, que ha quedat devastat, la qual cosa ha obligat a evacuar uns altres dos blocs adjacents com a mesura de precaució.

Les flames s’han declarat del costat d’un pati interior de l’edifici, la qual cosa ha dificultat les tasques dels bombers per controlar-lo.

Molts veïns s’han refugiat a la teulada de l’edifici, cosa que ha obligat els bombers a complicades tasques de salvament, mitjançant l’ús d’escales de mà, posant en perill les seves pròpies vides, segons ha declarat un portaveu del cos, Clement Cognon.

Segons ha indicat a la televisió BFMTV, amb aquest sistema, han estat rescatades mig centenar de persones.

Ha assegurat que, de les 15.000 intervencions a l’any que efectuen a la capital, «aquesta es va desenvolupar amb una particular violència».

El foc ha sorprès molts veïns que estaven dormint, cosa que, sumat a la velocitat amb què s'han propagat les flames, pot explicar l’elevat nombre de víctimes.

Uns 250 bombers han treballat en l’extinció del foc, les circumstàncies del qual estan sent investigades.

tracking