Diari Més

Empresa

Ryanair va perdre 19,6 milions d'euros nets al tercer trimestre

Michael O'Leary abandona la gestió diària de la companyia

Imatge d'arxiu de Michael O'Leary.

Ryanair va perdre 19,6 milions d'euros nets al tercer trimestreEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aerolínia irlandesa de vols econòmics va perdre 19,6 milions d'euros nets al tercer trimestre del seu any fiscal 2018 (entre octubre i desembre), enfront del benefici de 105,6 milions d'euros que va obtenir en el mateix període el 2017, a causa de la caiguda en el preu dels seus bitllets.

En un comunicat remès a les borses de Londres i Dublín, l'aerolínia va indicar que el seu trànsit de passatgers en aquest període va augmentar el 8%, fins a 32,7 milions, mentre que va facturar 1.530 milions d'euros, el 9% més que un any abans.

No obstant això, Ryanair va reduir la seva capacitat durant la temporada hivernal i el preu de les seves tarifes aèries va caure un 6%, fins a situar-se en un cost mitjà de 30 euros, va explicar el directiu.

«Encara que la pèrdua de 20 milions al tercer trimestre és una decepció, ens consola saber que es va deure a la feblesa inesperada de les tarifes aèries, per la qual cosa els nostres clients gaudeixen de preus baixos rècord, la qual cosa és bo per al creixement del trànsit actual i futur», va assenyalar O'Leary.

El balanç de resultats per al tercer semestre no inclou els 46,5 milions d'euros invertits per a fer-se el juliol passat amb el control total deLaudaMotion, línia fundada per l'expilotoaustríac de Fórmula Uno NikiLauda.

Així mateix, O'Learyva recordar que l'augment del 26%, fins a 557 milions d'euros, en els ingressos auxiliars -que inclouen les vendes a bord, recàrrecs per equipatge o tarifes d'embarcament amb prioritat- es va veure contrarestat per una pujada en els costos del combustible.

També van influir, va dir, el repunt en les despeses de plantilla i en les compensacions pagades a clients com a conseqüència de les vagues convocades el passat estiu per pilots i personal de cabina.

L'abaratiment dels bitllets ja va obligar a Ryanair a revisar fa dues setmanes, per segona vegada en quatre mesos, la seva previsió de beneficis per al seu any fiscal, davant la possibilitat que les vendes en la temporada hivernal caiguin un 7%.

L'aerolínia líder a Europa del sector de baix cost va situar la seva expectativa de beneficis per a l'exercici març 2018/2019 entre 1.000 i 1.100 milions d'euros, enfront de l'estimació de 1.100 a 1.200 milions d'euros efectuada a l'octubre.

«Nosaltres no compartim l'optimisme en les previsions efectuades pels nostres competidors per a l'estiu de 2019 respecte a una pujada del preu de la tarifa aèria», va agregar Ryanair en la nota, per la qual cosa no va descartar una altra revisió a la baixa en els pròxims mesos.

O'Leary abandona la gestió diària de Ryanair

La companyia ha anunciat que el seu conseller delegat,Michael O'Leary, abandonarà les seves funcions de gestor diari de Ryanair i passarà a dirigir una 'superestructura' que inclou també l'empresa Lauda, Ryanair Sun i una filial britànica.

L'executiu se centrarà en la gestió financera del grup, l'adquisició de noves companyies i la gestió de la compra-venda d'avions.

tracking