Diari Més

Actualitat

Els conductors dels VTC retiren els cotxes de la Diagonal

Els treballadors d'empreses que operen per Uber o Cabify decidiran en els propers dies quines accions prenen contra el decret del Govern

Imatge dels cotxes VTC ocupant la Diagonal el 21 de gener del 2019.

Els conductors de VTC ocupen quatre carrils de la DiagonalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els conductors dels VTC han anunciat aquest dimarts que retiren els seus cotxes de la Diagonal, després d'uns 10 dies ocupant dues vies d'aquesta important avinguda de la ciutat de Barcelona. El portaveu dels conductors, Carles Segarra, ha dit que deixen la protesta i que decidiran en els propers dies, a través d'assemblees, quins passos prenen en contra del decret del Govern per regular el seu sector, i que segons les empreses poden provocar fins a 4.000 acomiadaments. Els conductors han entregat aquest matí al Govern prop de 10.000 signatures contra el decret. La patronal de les VTC està considerant denúncies i fins i tot «querelles criminals» contra membres del Govern i altres responsables de la normativa, segons va acordar en una assemblea el cap de setmana i va avançar l'ACN.

De moment, Unauto presentarà 19 querelles criminals contra membres de la Generalitat per prevaricació, tot i que no ha detallat contra qui seran ja que «encara s'estan preparant». En aquest sentit, ha avançat que les querelles «aniran més enllà» i afectaran a representants d'altres institucions. «Hi haurà sorpreses», ha avançat Goñi, que també reclamarà que els funcionaris responsables del nou text responguin amb el seu patrimoni personal.

El president d’Unauto a Catalunya, Josep Maria Goñi, també ha confirmat que la patronal concedirà crèdits als conductors que es quedin sense feina arran del text aprovat pel Govern i s’ha mostrat convençut que guanyaran aquest cas als tribunals, fet que els permetrà recuperar-ne els diners.

Josep Maria Goñi, ha reiterat que el decret llei és «pervers» i que les mesures que «sumades» fan «inviable» l'activitat del sector VTC a Barcelona i Catalunya. En qualsevol cas, ha assegurat que esgotarien «fins al darrer moment» a la capital catalana i que «de cap manera» boicotejaran el Mobile World Congress.

«Si tallem els carrers, si agredim agents de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d'Esquadra i guàrdies civils, si bolquem cotxes, apedreguem els conductors dels taxi, molestem els clients, sé que la Generalitat ens donarà el que volem però Barcelona no es mereix això», ha subratllat.

Després d'estar reunits més d'una hora amb el secretari de Mobilitat, Isidre Gavín, al Palau de la Generalitat, el portaveu dels treballadors Carles Segarra ha lamentat a la sortida que encara no han tingut accés al decret i que ara l'analitzaran a fons per determinar quines accions prendran a partir d'ara. Per això, els treballadors de les diferents empreses celebraran assemblees pròximament.

De moment, Segarra ha avançat que al llarg del dia retiraran els vehicles de la Diagonal, on fa més d'una setmana que estan estacionats, i ha agraït «de tot cor» la «comprensió i suport» de la ciutat de Barcelona. Per Segarra, retirar els cotxes és la «mesura justa perquè els usuaris puguin circular lliurement i per no aclaparar més la ciutadania».

Els conductors recullen prop de 150.000 signatures

En la trobada amb el secretari de Mobilitat, Isidre Gavín, Segarra, companyat de representants de les empreses VTC, han entregat prop de 8.000 signatures que aquests dies han recollit a la Diagonal, on continuen estacionats els vehicles d’Uber i Cabify, mentre que les prop de 140.000 restants recollides mitjançant el portal change.org seran lliurades la setmana que ve.

tracking