Diari Més

Totalán

Els bombers han excavat ja 3,15 metres i estan a menys d'un metre de Julen

La duresa del terreny trobat ha obligat fins ara als especialistes a realitzar tres microexplosions controlades

Els miners exacavaran un

Els miners entren en el túnel per a excavar una galeria i rescatar a JulenEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'excavació de la galeria horitzontal per a arribar al lloc on es creu que està Julen, el nen de 2 anys que va caure el passat 13 de gener en un pou enTotalán(Màlaga), ha progressat fins als 3,15 metres, ha informat la Subdelegació del Govern.

Des del migdia, han pres terra en la zona de treball tres helicòpters, el primer d'ells amb material explosiu que havia recollit a Sevilla perquè el dispositiu no es quedés en cap moment sense provisions d'aquest material per a fermicroexplosions que ajudin a enfonsar la roca.

Un segon i tercer helicòpter han traslladat des de Palma de Mallorca i des de Cantàbria a quatre guàrdies civils de l'Equip de Muntanya, especialistes en espeleologia imicrovoladuras(dues de cada lloc), per a reforçar el dispositiu de rescat per si fos necessari fer relleus, han afegit aquestes fonts.

La duresa del terreny trobat en la perforació d'aquesta galeria horitzontal ha obligat fins ara als especialistes a realitzar tresmicroexplosions controlades, l'última d'elles aquest matí.

Cadascuna d'aquestesmicroexplosionssuposa un procés de més de dues hores, entre que es perforen els orificis on es col·locaran les càrregues, s'instal·len aquestes, es procedeix a la detonació i s'extreu l'aire contaminat i els gasos que es concentren en el túnel.

tracking