Diari Més

Estafa

Els Mossos alerten d'un un nou cas de 'phishing' que suplanta l'Agència Tributària

Els usuaris reben un correu elèctronic fraudulent

Els usuaris reben un correu electrònic fraudulent a la seva bústia.

Els Mossos alerten d'un un nou cas de 'phishing' que suplanta l'Agència Tributària

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han alertat d'una nova estafa a través del mètode phishing. Es tractaria de l'enviament de correus electrònics fraudulents on es suplanta a la Agència Tributària.

El mail rebut informa al contribuent que li correspon un suposatreemborsament econòmic, concretament de 350,16 euros. Per aconseguir la quantia es demana que premin un enllaç.

El linkels porta a un web que suplanta de l'Agència Tributària i on s'ha d'emplenar un formulari amb les seves dades personals, les bancàries i les dades d'accés a l'ens.

Després d'introduir les dades, la pàgina mostra un missatge on demanen un número de confirmació que han enviat al mòbil de la víctima.

Per evitar aquest tipus d'enganys, la policia autonòmica recomana no proporcionar mai dades personals, bancàries o el número de telèfon a pàgines web dubtoses.

En cas d'haver estat víctima d'un tipus d'estafa de tipus phising aconsellen vigilar períodicament si les teves dades personals circulen per la xarxa. En cas de veure informació teva indeguda publicada, l'usuari té a disposició els drets d'accés, rectificació, cancel·lació o opoisició (ARCO).

Si s'han proporcionat dades bancàries cal comunicar-ho a la entitat financera per prendre mesures de seguretat.

tracking