Diari Més

Actualitat

Uber i Cabify abandonaran Barcelona si s'aprova l'hora de precontractació

La proposta del Govern i la AMB també els prohibeix que puguin geolocalitzar els clients o circular per la ciutat sense servei

El líder d'Élite, Tito Álvarez, sortint de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Govern i AMB ofereixen als taxistes una hora de precontractació pels VTCACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han ofert al sector del taxi que els vehicles VTC s'hagin de precontractar amb una hora d'antelació, segons ha explicat el portaveu d'Élite Taxi, Alberto 'Tito' Álvarez. La proposta també prohibeix que els cotxes d'aplicacions com Uber o Cabify puguin geolocalitzar els clients o circular per la ciutat sense servei. La proposta preveu que el decret de la Generalitat mantingui un mínim de precontractació de 15 minuts, ampliable segons la voluntat de cada ens municipal. En aquest sentit, l'AMB s'ha compromès amb els taxistes a garantir una hora de precontractació a l'àrea metropolitana. Els taxistes ara avaluaran la proposta i votaran dimecres a les 11 del matí en assemblea si mantenen la vaga i les mobilitzacions o tornen a treballar.

Uber i Cabify abandonaran Barcelona quan entri en vigor el decret llei de la Generalitat que regula els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), segons han anunciat el president d'Unauto VTC a Catalunya, Josep Maria Goñi, i la directora global de regulació a Cabify, Marta Plana, a la sortida de la reunió d'aquest dimarts al departament de Territori. «La Generalitat ha cedit al xantatge del taxi», ha dit Plana, que ha afirmat que hauran de «deixar la ciutat de Barcelona». «El taxi ha guanyat», ha reblat Goñi, que ha assegurat que quan el decret llei de la Generalitat entri en vigor Uber i Cabify deixaran d'operar a Barcelona. Preguntat pels treballadors de les plataformes a la capital catalana ha dit que se n'aniran «tots a l'atur». El conseller de Territori, Damià Calvet, ha explicat en roda de premsa que preveuen aprovar la regulació el pròxim dimarts perquè entri en vigor dimecres.

tracking