Diari Més

Policial

Disset detinguts en l'operació antiterrorista a Barcelona i a Igualada

Es preveuen més d'una desena de detencions

Imatge del moment en què la policia s'emporta detingut un noi del carrer Consell de Cent 596 arran de l'operació antiterrorista.

Almenys 3 detinguts en l'operació antiterrorista a Barcelona i a IgualadaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han detingut disset persones en l'operació antiterrorista que estan portant a terme a Barcelona i al municipi d'Igualada des de primera hora del matí. Fonts de la investigació han explicat que el grup tenia la intenció d'atemptar a la capital catalana, tot i que es desconeix encara si els seus integrants estaven preparats per fer-ho. Ja hi ha una persona arrestada a la capital de l'Anoia i dues a Barcelona, una al barri Gòtic i una altra al del Clot. La resta de detencions es faran també a la capital catalana. En total s'estan fent sis entrades simultànies i es preveuen una vintena de detinguts. L'operació porta per nom Alexandria.

Aquest dispositiu contra el jihadisme és fruit d'una llarga investigació de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra relativa als delictes de terrorisme, contra el patrimoni, salut pública i organització criminal.

L'operatiu està tutelat pel jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional, ha informat la policia a través de Twitter. Hi ha més de 100 agents de diferents unitats que hi participen.

No tots els detinguts passaran a disposició de l'Audiència, ja que a alguns se'ls imputen delictes comuns. Els que viatgin a Madrid ho faran dijous, han explicat fonts de la investigació. El jutge encarregat del cas és Manuel García Castellón.

Mossos d'Esquadra custodiant un dels domicilis que s'estan registrant en el marc d'un operatiu antiterrorista el 15 de gener del 2019.

En marxa una operació antiterrorista a Barcelona i a IgualadaACN

tracking