Diari Més

Medicina

Identificat un fàrmac que evita la formació de metàstasi

La metàstasi és la principal causa de morts (90%) relacionades amb el càncer

L'estudi s'ha publicat a la revista 'Cell'.

Identificat un fàrmac que evita la formació de metàstasiPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip de biòlegs moleculars, biòlegs computacionals i clínics de la Universitat i Hospital de Basilea, Suïssa, han publicat a la revista Cell un estudi en el qual descriuen un fàrmac queescapaç de combatre la formació de metàstasi. L'equip multidisciplinari que ha publicat l'estudi està encapçalat per NicolaAceto, qui forma part del Departament de Biomedicina de la Universitat de Basilea.

La metàstasi és la principal causa de morts (90%) relacionades amb el càncer, de fet, quan un pacient amb càncer pateix metàstasi se'l considera incurable.

Aquest fàrmac suprimeix la propagació de cèl·lules tumorals circulants (CTC), unes cèl·lulescancerígenesmalignes que abandonen el tumor primari i entren al torrent sanguini. La investigació ha descobert que la formació de grups deCTCsón els responsables de facilitar el desenvolupament de la metàstasi.

L'equip d'investigació va utilitzar 2.486 components aprovats per l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) utilitzats per una sèrie d'indicadors diferents. Hi van trobar inhibidors amb la capacitat de dissociar els grupsCTC. Aquesta dissociació va donar par a una remodelació epigenètica que va impedir la formació de metàstasi. És a dir, allunyant-se de les investigacions estàndard, van identificar fàrmacs que en comptes de matar les cèl·lules canceroses les dissocien.

tracking