Diari Més

Laboral

Desconvocada la vaga de Correus del 21 i 26 de desembre al conjunt de l'Estat

Els sindicats CCOO, UGT, CSIF i Sindicat Libre signen un acord amb l'empresa postal per crear 11.200 llocs de treball fixes

Imatge de l'última aturada de Correos davant la Subdelegació de Govern de Tarragona.

Imatge de l'última aturada de Correos davant la Subdelegació de Govern de Tarragona.Shaila Cid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats han desconvocat la vaga de Correus del 21 i 26 de desembre després d'arribar a un acord amb l'empresa postal. CCOO, UGT, CSIF i Sindicat Libre han signat un pacte plurianual (2018-2020) amb Correus que preveu la creació d'11.200 llocs de treball fixes al conjunt de l'Estat, segons ha informat l'empresa en un comunicat d'aquest dimecres. El «pla d'estabilització de la plantilla» tindrà diverses fases i, segons la companyia, «permetrà dotar dels recursos necessaris per encarar amb èxit els reptes estratègics del futur». CCOO, sindicat majoritari a Correos, ha celebrat en un comunicat que l'acord també recull un augment salarial del 9% i ha concretat que l'any que ve es convocaran 4.055 places fixes a l'Estat.

Segons el sindicat, l'acord contribueix a la «qualitat d'ocupació», ja que reduirà la temporalitat del 35 al 8% en dos anys, i a la «millora de servei prestat a la ciutadania». CCOO ha recordat que el conflicte laboral per aquestes qüestions portava vuit mesos obert. De fet, el 30 de novembre ja van fer una primera jornada de vaga de 24 hores i els darrers cinc mesos havien fet dues aturades parcials.

tracking