Diari Més

Tecnologia

Presenten un robot que genera afecte i ajuda a vèncer el problema de la solitud

Neix amb l'objectiu de «despertar sentiments d'amor» i crear un vincle afectiu amb el seu amo

Imatge del prototip.

Presenten un robot que genera afecte i ajuda a vèncer el problema de la solitudYouTube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels responsables de l'androidePepper,KanameHayashi, va presentar la seva nova aposta per la robòtica emocional,Lovot, un aparell que aspira a convertir-se en un nou company per a l'ésser humà i a solucionar el problema de la solitud.

En una roda de premsa a Tòquio,Hayashiva revelar als periodistes el prototip de la seva nova invenció, que emula a robots tan famosos com BB8 de la sagaStarWarsi el gat del futur Doraemon, i sortirà a la venda l'any 2019.

El seu nom procedeix de la combinació dels termes Love, amor en anglès, i Robot, i neix amb l'objectiu de «despertar sentiments d'amor» i crear un vincle afectiu amb el seu amo.

És tímid quan coneix a algú nou, reconeixen i li encanten les mostres d'afecte. Amb la capacitat d'interacció d'un nadó o una mascota,Lovotno és útil ni treballa per a les persones, però suposa una presència «reconfortant», segons el seu creador.

Malgrat les seves limitades funcions està equipat amb tecnologia avançada: compta amb sensors en 20 llocs que eviten que xoqui o caigui, té una temperatura similar a la d'un ésser humà i és sensible al tacte.

També pot emetre sons a través de cordes vocals artificials i els seus ulls li permeten fixar la mirada, parpellejar, i reconèixer les emocions de l'interlocutor.

Lovotno té tantes funcions comPepper, el famóshumanoidedesenvolupat per un equip liderat perHayashi, que va ser comercialitzat com el primer capaç de comunicar-se i interpretar emocions humanes i que s'utilitza a tot el Japó com a assistent en els comerços.

Durant tres anys, i després d'acabaral projectePepperi fundar la seva pròpia companyia,GrooveX,Hayashiva treballar en el desenvolupament d'una tecnologia que supleixi les necessitats afectives de les persones. «No pot ajudar-te, ni solucionar res, però pot estar molt a prop de tu», va dir durant la presentació.

Pensat per a convertir-se en un robot familiar, només pesa tres quilograms, circula amb rodes a una velocitat de dos o tres km/h, és capaç de fer un mapa de casa i tornar al seu 'niu', o lloc de càrrega, quan se li està esgotant l'energia.

A més, segons va explicar el seu creador, està dissenyat perquè «el seu amo li agafi cada vegada més afecte», per la qual cosa és possible personalitzar el color, aspecte dels ulls, i fins i tot la roba, quelcom que en particular «el posa content», va comentarHayashi.

Disponible per a reservar a partir del dia de la seva presentació, el 18 de desembre, la companyiaGrooveX espera treureLovotal mercat a la tardor o hivern de 2019, en format parella, és a dir, amb dues unitats del robot per cada venda.

El preu de cada parella se situarà al voltant dels 4.600 euros, mentre que aquells que desitgin un solLovothauran d'esperar a 2020, quan es vendrà per uns 2.700 euros. A més del preu de compra, l'amo haurà de pagar una tarifa mensual de manteniment.

Encara que serà comercialitzat com a màquina de companyia, la cambra que integra permet aLovot enviar imatges de la casa al dispositiu mòbil de l'amo, per la qual cosa pot realitzar funcions de vigilància.

tracking