Diari Més

Societat

Interior preveu convocar 1.000 places noves de Bombers fins al 2022

Els sindicats del cos van denunciar ahir que l'oferta era un «brindis al sol» perquè està condicionada a pressupostos

Pla curt dels uniformes i eines de treball dels bombers del Parc de Moià

Interior preveu convocar 1.000 places noves de Bombers fins al 2022ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La proposta que el Departament d'Interior ha presentat als Bombers per millorar les condicions del cos preveu convocar 1.000 noves places en els propers quatre anys, segons el document que ha difós el Govern. També inclou promocions internes de les diverses categories del cos en el mateix termini de temps. Hi ha, igualment, mesures en l'àmbit organitzatiu i retributiu, com ara un augment del preu de l'hora extra, així com el compromís d'invertir en el vestuari, els automòbils, els equipaments i els parcs. A la sortida de la reunió en què Interior va presentar la proposta als Bombers, els representants sindicals del cos van qualificar l'oferta de «brindis al sol», atès que la majoria de propostes, com la convocatòria de noves places, estan subjectes a l'aprovació de pressupostos futurs.

Per compensar el «dèficit estructural existent» Interior va proposar que es puguin fer de manera voluntària jornades addicionals a l'obligatòria, en 3 trams a escollir per cada treballador. La retribució per hora addicional estaria un 17% per sobre de l'hora ordinària.

La proposta també preveu una millora de la retribució de les hores extraordinàries, la carrera professional o la reactivació de la comissió de segona activitat, entre d'altres.

Així, a banda de les 1.000 noves places (a raó de 250 cada any dins el marc pressupostari corresponent) es va proposar cobrir per promoció interna 216 places de caporal, 98 de sergent, 100 d'oficial, 25 de sotsinspector i 7 d'inspector.

Pel que fa a les mesures de caire organitzatiu, es va proposar mantenir la jornada anual de 1.688 hores per als propers 3 anys amb el compromís de rebaixar-les a 1.640 el 2023.

La d'ahir ha estat la dissetena reunió del Grup de Treball de negociació de l'Acord entre representants de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS) i els representants sindicals.

Els bombers decidiran en votacions als parcs si accepten la proposta. De moment, els sindicats han afirmat que per a ells «s'allunya» de les reclamacions.

tracking